Lagbanner
Siena - Torino 0-0: Tillbaka på noll - efter premiärkryss
Kamil Glik, bäst i Torino.

Siena - Torino 0-0: Tillbaka på noll - efter premiärkryss

Starka försvarsinsatser i en mållös premiär mellan Siena och Torino tar det vinröda-laget tillbaka på noll efter ha startat säsongen med en minuspoäng.

Det veks inte en tum i den match, mellan ett Siena med kniven mot strupen (startade säsongen med sex minus poäng) och ett comebackande Torino, som blev en sån där typisk premiärmatch där det allra viktigaste är att stå rätt i positionerna och inte gå bort sig.

VIVES MED LICENS ATT...
Torinos tränare Giampiero Ventura formerade sitt 4-2-4 med tre centrala mittfältare. Giuseppe Vives tillsammans med nyförvärven Gazzi och Brighi. I visa sekvenser av matchen liknar det mer ett 4-3-3 system där Vives, med utgångspunkt från vänsterkanten, har licens att centralisera. Bianchi fick sällskap av Meggiorini och Stevanovic på topp.

Serse Cosmi formerade ett 3-5-2 med sitt Siena som startade med väldigt låga utgångspositioner. Det påverkade definitivt matchbilden. Torino hade stort bollinnehav men hade hemskt svårt att skapa något riktigt farligt.

RIBBAN OCH FINGERTOPPAR
Chanser då? Några skapades även om det var få. Sienas bästa spelare - nummer 10 Gaetano D'Agostino - hade en farlig frispark i ribban. Tänk att det bara var ett par år sedan man sade att han var en av Europas främsta mittfältare. Nu regista arretrata, lite av en utdöende roll i dagens fotboll och verkligen en key-player i Cosmis 3-5-2-system.

Torinos lagkapten Bianchi hade två fina lägen på att bli matchhjälte. Men Pegolos fingertoppar var i vägen första gången och lagkamraten Vives störde/stod i vägen när Bianchi, snyggt framspelad av Matteo Brighi, borde nickat bollen i mål.

”MANNINI ÄR INTE GARETH BALE”
Speltekniskt var det kanske inte så mycket att glädjas åt under matchen, förutom att det försvarsspel som var urstarkt i Serie B under förra säsongen (28 insläppta mål på 42 matcher) ser ut att sitta. Mittlåset Glik-Ogbonna såg bra ut, där den förstnämnda – den blonde polske besten – förmodligen var planens bästa spelare.

 
 
Däremot hade vänsterbacken Salvatore Masiello lite problem ute på sin kant. Han ställdes mot Daniele Mannini, som Luca Sgrabi på Toronews konstaterade inte var Gareth Bale (kantspringarnas kantspringare). Det tyckte jag var lite roligt. Men ärligt talat kan det bli en jobbig säsong för Masiello (och Torino) om till och med den gamla Napoli-spelaren kan ställa till med problem. För det finns betydligt bättre kantspelare än Mannini i Serie A.

Det var absolut inget fel på inställning hos spelarna som så ofta är hundraprocentig och inget annat under Venturas ledning.  Att motivera, det är han helt klart en mästare på Torino-tränaren.

Resultatet 0-0 var i sig rättvist, även om Torino hade mycket boll skapade man inte tillräckligt med chanser framåt för att vinna matchen. Jag tror att anfallsspelet kan få sig en ny dimension med nyförvärven Alessio Cerci (Fiorentina) och Gianluca Sansone (Sassuolo) på plan. Så det är inget jag oroar mig över ännu.

TV-MATCH
Allt som allt en helt klart godkänd premiär av Torino. Det känns skönt att säsongen har kickat igång men framförallt att Toro är tillbaka där dom hör hemma – Serie A. Nästa helg tar Torino emot Pescara på Olimpico i Turin i ett nykomlingsmöte som sänds på TV4 Sport Extra.

STATISTIK
Siena (3-5-2): Pegolo; Neto, Contini, Felipe (st 40' Paci); Mannini, Vergassola, D'Agostino, Verre (st 12' Sestu), Del Grosso; Calaiò, Bogdani (st 1' Valiani). A disp: Campagnolo, Farelli, Dellafiore, Rubin, Coppola, Paolucci, Giannetti. All. Cosmi.

Torino (4-2-4): Gillet; Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello (st 48' D'Ambrosio); Brighi, Gazzi; Stevanovic (st 9' Santana), Bianchi, Meggiorini, Vives (st 30' Basha). A disp: L.Gomis, Rodriguez, Di Cesare, Sgrigna, Sansone, Verdi. All. Ventura.

Varningar

Torino: Masiello

Höjdpunkter

Källa: Torinofc.it och Toronews.net

August Hjalmarsson2012-08-28 19:40:00
Author

Fler artiklar om Torino