Lagbanner
Torino - Crotone 2-1: Toro kämpade sig till segern  - fortsätter som serieledare
Giampiero Ventura styr sitt Torino med järnhand och framgång.

Torino - Crotone 2-1: Toro kämpade sig till segern - fortsätter som serieledare

Torino krigar på som serieledare. Men det krävdes en kämpainsats för att besegra Crotone på hemmaplan, 2-1. Nu återstår det sex finaler, säger Torinos målfarlige mittback Kamil Glik.

Torino fortsätter att tåga på i tabelltoppen. Spelmässigt nådde det vinröda-laget inga höjder när Crotone besegrades, på Olimpico under lördagen, med 2-1. Men det var Torinos första seger på tre säsonger mot detta Kalabrien-lag som inte betvingas lätt.

Mannen bakom Torinos framgång denna säsong, tränare Giampiero Ventura, sa inför matchen att han fruktade bortalaget, som i superform besegrat tungviktare som Hellas Verona, Sampdoria och Padova under den senaste månaden och valde därför återgå till sin klassiska fyra-två-fyra uppställning.

TIDIGT MÅL
Matchen fick en fin öppning. Det var redan i den 3:e matchminuten som Torino tog ledningen genom Kamil Glik som precis som mot Reggina använde huvudet. - Jag är väldigt glad: för mitt andra mål denna säsong, ett mål som hjälpte mig och mina lagkamrater att ta tre poäng. Nu återstår det sex finaler och vi fortsätter som ingenting är omöjligt, sa den blonde polacken efter matchen.


Kamil Glik fortsätter att nicka in mål.

Halvtimmen spelad och samme Glik tappade markering på Crotones franske försvarare Kevin Vinetot, uppväxt i Paris förorter, som var nära på att nicka in en kvittering. Istället var det Totti-kopian, Alessandro Sgrignas, panna som fick nätkänning, 2-0 Torino, strax innan halvtidsvilan. Ett vackert förarbete signerat Mirco Antenucci.

Torino gick till halvtidvila med en 2-0 ledning, men känslan var att matchen inte alls var stängd.

ÄR ANTENUCCI BÄST?
Det italienska kommentatorerna, på min stream, pratade om hur avgörande Mirco Antenucci har varit för säsongens Torino med sina 9 mål och 8 assist. Och jag ställer mig frågan hur bra är egentligen Mirco Antenucci? Är han seriens bästa spelare? En av dom i alla fall i mitt tycke.

 
Mirco Antenucci, säsongens bästa och viktigaste spelare i Torino?

Förutom Antenucci så imponerade även anfallskollegan, en nyklippt Sgrigna, som fyllt 32 år. En annan nyfriserad spelare var Crotones Nicola Sansone som tillsammans med Alessandro Florenzi är två unga “hypade” spelare i Serie B som vi förmodligen kommer få se mer ut av på den stora scenen.

FÖRSTÖRA FESTEN
I andra halvlek spelar Crotone klart bättre fotboll. Och med mycket hjälp av domare Di Bello, som försökte förstöra festen, fick matchen liv igen när han tilldelade bortalaget en straff: efter att kapten Angelo Ogbonna ramlat över brassen Caetano Calil i straffområdet. En gåva från domaren som Calil tackade för och tog emot när han enkelt sköt in 1-2 från elva meter.
 
Tjugo minuter in i andra halvlek gör Toro-målvakten Benussi en matchavgörande räddning efter ett tungt skott från Calil på ett Crotone-anfall där bollen gått som på ett snöre. Mister Ventura plockade in Giuseppe Vives för att stänga matchen och Torino lyckades, efter en riktig kämpainsats, vinna matchen med 2-1.

SEX FINALER KVAR
Nu återstår det sex matcher kvar av säsongen, sex finaler. På tisdag spelas den första borta mot Livorno. Sedan väntar: Padova (H), Pescara (B), Sassuolo (H), Modena (H) och AlbinoLeffe (B).

Och så här ser tabelläget ut efter att Torino blivit fråntagna 0-3 segern mot Padova:

Torino 70 *
Pescara 68*
---------------
Sassuolo 67*
Verona 67
Padova 60

(* = en match mindre spelad)

SPELARBETYG
Spelarbetyg efter 2-1 segern hemma mot Crotone.

Benussi (6,5) var med på noterna och gjorde en matchavgörande räddning i andra halvlek på ett distanskott från Calil.

Darmian (6,5) var stabil på sin högerkant, som vanligt. En inspirerande insats från Glik (6,5) som nu måste ses som det självklara valet bredvid mittbackskollegan Ogbonna (6). Landslagsbacken gjorde inte sin bästa match, snubblade över Calil vilket ledde till en av säsongens mest tvivelaktiga straffar. 35-åringen Parisi (6,5) ser ut att vara i bra form.



Oduamadi (6) var en frisk fläkt längs högerkanten. Basha (6) stångades som en tjur och täckte upp bra defensivt. Iori (6,5) ser snart att vara tillbaka i höstformen och det är goda nyheter för både Ventura och Torino. Guberti (5,5) var ojämn, hittade ingen rytm i sitt spel och försvann efter ett tag.

Antenucci (6) assisterade anfallskollegan snyggt. Sgrigna (6,5) var en av huvudpersonerna: slog hörnan som ledde till 1-0 och nickade själv in 2-0.

Inhopparna: Vives (5,5), Meggiorini (5,5) och Bianchi (6).

Ventura (6,5) hade förberett laget bra. Kunde dock ha bytt ut Odu istället för Antenucci i andra halvlek.

MATCHFAKTA
Torino (4-4-2): Benussi; Darmian, Glik, Ogbonna, Parisi; Oduamadi, Basha, Iori, Guberti (st 16' Bianchi); Antenucci (st 22' Vives),Sgrigna (st 22' Meggiorini). A disp. Morello, D’Ambrosio, Pasquato, Verdi. All. Ventura.

Crotone (4-3-3): Belec; Correia, Vinetot, Abruzzese, Mazzotta; Galardo, Eramo, Maiello (st 7' Florenzi); De Giorgio (st 36' Pettinari), Caccavallo (st 1' Sansone), Calil. A disp. Bindi, Loviso, Natalino, Djuric. All. Drago

Mål

Torino: Glik (3) och Sgrigna (39)
Crotone: Calil (55)

Varningar

Torino: Basha, Ogbonna, Meggiorini och Vives

Höjdpunkter

Källa: Torinofc.it

August Hjalmarsson2012-04-29 11:30:00
Author

Fler artiklar om Torino