Torino - Vicenza 1-0: Självmål fick rädda när anfallarna missa

På ett kallt och snöigt Olimpico kunde Torino hitta tillbaka på vinnarspåret efter 1-0 mot Vicenza. Torinos anfallsbesättning fortsatte att missa framför mål men räddades i denna match av ett självmål.

Efter några år av tveksamt spel och överlag dåliga insatser på hemmaplan har Olimpico äntligen blivit en borg för Torino. Serie B:s enda obesegrade hemmalag tog sin åttonde hemmaseger när Vicenza besegrades med 1-0. Torinos stora problem med att göra mål fortsätter men räddas upp av ett självmål och att vi har seriens bästa försvar.

En ändring i laget
Venturas införsnack om att ge flera nya spelare chansen från start visade sig vara helt fel. Endast en ändring gjorde han efter Varese och det var att Oduamadi fick starta istället för Stevanovic. Detta innebar att kapten Bianchi, som tidigare under dagen tackat nej till Serie A och Catania, började på bänken.

Med ett konstant snöoväder i norra Italien var det trots allt en spelduglig plan på Olimpico, mycket bättre än i Varese från helgen. Men det tog ett tag för spelarna att lära sig spela fotboll på några centimeter snö. Första halvlek kantades av många misstag speciellt från bortalaget som gång på gång tappade bollen på mittplan så Torino kunde ställa om.

Pigg Oduamadi
En som trivdes i de svåra förhållandena var Oduamadi. Första halvleks friskaste fläkt tog sig gång på gång fram längs vänsterkanten. Redan i trettonde minuten dribblade han sig till fritt skottläge i straffområdet, som Frison reflexräddade. Torino testade en del från distans där skott från Parisi och Oduamadi så när letade sig innanför målramen.

Direkt i inledningen av andra halvlek fick nyförvärvet Meggiorini sin tredje stora chans på tre matcher. Antenucci stod för ett vackert förarbete som gav Meggiorini fritt skott vid straffpunkten. Frison stod några meter ut och gjorde, till Meggiorinis förtvivlan, en superräddning. Meggiorini blev därefter relativt omgående utbytt mot Bianchi.

Självmål spräcker nollan
Sgrigna fick hoppa in mot en trött Oduamadi och knappt två minuter efter var Sgrigna med i förarbetet till matchens enda mål. En fin cross nådde Surraco till höger i straffområdet. Surraco tog sig ner mot kortsidan och slog in bollen mot framstormande Antenucci och Bianchi. Men det var ingen av dem som nådde bollen för emellan dem dök Tonucci upp och stötte in bollen i eget mål, 1-0.

I jakt på kvittering flyttade Vicenza fram laget vilket skapade mängder med yta och målchanser för Torino. Men Torinos anfallare har ofantligt svårt att göra mål just nu. Likt Meggiorini fick inhoppande Sgrigna och Bianchi turas om att missa målchans efter målchans. Däremellan passade även lagets formstarke anfallare Antenucci på att bränna ett jätteläge.

Värst blev det med två minuter kvar när Sgrigna och Bianchi kom fria tillsammans. Sgrigna bestämde sig för att avsluta själv men kunde överlista en storspelande Frison. Att Torino överhuvudtaget tar poäng just nu är på grund av försvaret som är briljant. Utan den hade Torino inte legat där man ligger idag.

Med ett stensäkert försvar kunde Torino överleva de fyra övertidsminuterna och inkassera säsongens fjortonde seger. Segern ändrade inget i tabellplacering men eftersom Sassuolo spelade oavgjort är vi nu på samma poäng som dem. Pescara ny serieledare efter seger mot Crotone.

Härnäst väntar måndagsmatch mot Brescia. Ett precis som fått liv igen i och med Caloris intåg på tränarbänken. Ett lag som alltid lyckas pricka in formtoppen när de ska möta Toro och som nu dessutom inte har sex raka matcher med noll insläppta mål. Med Torinos formsvaga anfall och starka försvar luktar det målsnålt.

Statistik

Torino (4-4-2): Benussi; Darmian, Di Cesare, Ogbonna, Parisi; Surraco (st 42' Stevanovic), Vives, Iori, Oduamadi (st 16' Sgrigna); Antenucci, Meggiorini (st 7' Bianchi). A disp. Morello, D'Ambrosio, Glik, Basha. All. Ventura.

Vicenza (4-4-2): Frison; Tonucci (st 35' Brighenti), Augustyn, Bastrini, Giani; Bariti, Rigoni (st 17' Soligo), Botta, Pinardi; Abbruscato, Maiorino (st 31' Paolucci). A disp. Acerbis, Zanchi, Pisano, Possebon. All. Cagni.