Lagbanner
Torino - AlbinoLeffe 0-0: Tjuren såg rött

Torino - AlbinoLeffe 0-0: Tjuren såg rött

Vintermästarna startade det nya året med att se rött. Både Manuel Iori och Giulio Ebagua blev utvisade när Torino bara fick med sig en poäng i hemmamatchen mot AlbinoLeffe som slutade 0-0.

Det nya året startade inte som det skulle. 0-0 hemma mot AlbinoLeffe betyder att Torino bara vunnit en gång på det senaste fyra matcherna.

CHANSER MEN INGA MÅL
Giampiero Ventura ställde upp sin 4-2-4 uppställning med Vives bredvid Iori på det centrala mittfältet. Simone Verdi och Alen Stevanovic startade på varsin kant med Bianchi-Antenucci som anfallsduo.

Bianchi hade två riktigt farliga chanser i första halvek, en supersnyggt framspelad av registan Iori, men han missade båda. AlbinoLeffe hade dock första halveks farligaste läge när Cristiano serverade Cocco ett friläge. Men Morello var snabbt ute och räddade situationen. Girasole, i bortalaget, plockade på sig sitt andra gula kort innan första halvlek var slut och Torino gick in i halvtid med en man mer. Ett mer dominant Torino förväntades nu i andra halvek.

TVÅ UTVISNINGAR
Torino startade andra halvek bra och Mirco Antenucci var nära på att ge hemmalaget ledningen. Men Offredis högra stolpe var i vägen. Minuten senare hade Foglio ensam sprungit sig fri när hela Torino-laget stått och sovit på en offensiv-hörna. Iori kände sig tvingad att göra något och fällde Foglio bakifrån. Solklar frilägesutvisningen. Och på en minut hade allt förändrats. Den instrumentalt viktige registan var utvisad och Torino var nu reducerat till tio man.


Mister Ventura visar sin frustration.

Det fanns ett flertal lägen för Torino att ta ledningen trots utvisningen. Den ena chansen avlöste den andra. Stevanovic, Antenucci x2 och så hade Bianchi ytterligare ett jätteläge. Men bollen ville inte in. Ventura bytte in Ebagua för en sista anstormning. Han skulle fått en solklar frispark utanför AlbinoLeffes-straffområde, men fick istället ett rött kort för sina vilda protester när domaren inte valde att blåsa. Vives hade matchens sista chans och var nära på att bli matchhjälte med bara sekunder kvar när han försökte att skruva in bollen med bredsidan. Men matchen slutade 0-0.

SPELARBETYG
Spelarbetyg efter årets första match.

Morello (6,5) gör minst två avgörande räddningar efter det tveksamma ingripandet i början av matchen.

Darmian (6) är tillbaka från sin skada och det är positivt. Glik (6) är klart bättre än senast mot Modena. Ogbonna (6,5) leder försvarslinjen lika lugnt och elegant som vanligt. Parisi (6,5) är alltid spelbar och ett farligt hot med sin vassa vänsterfot.

Vives (6) gör en bra match, men Basha är att föredra. Iori (5,5) är mindre bra än sina tidigare prestationer. Frilägesutvisningen kanske hindrade ett mål, men nu är Iori avstängd och han kommer att saknas. Basha (6) gör ett bra inhopp, krigar på som vanligt centralt i banan.

Stevanovic (6) är ett ständigt hot, men skärpa i sista tredjedelen är ett måste. Verdi (6) blixtrar till ibland, men söker fortfarande kontinuitet för att bli en jämnare fotbollspelare. Uruguayanen, Surraco (5,5), från Montevideo har fortfarande en del att bevisa. Är inte alls den spelaren han var för Livorno ifjol, dels p.g.a. skador.


Milan-skolade Simone Verdi, född 92, söker kontinuitet.

Bianchis (5) måltorka fortsätter, senast han målade var den 15:e oktober. Spelar långt ifrån sin normala standard. Antenucci (6,5) var tillbaka på sin riktiga position och gjorde det riktigt bra. Träffade stolpen men kom inte närmare. Ebagua (4) bytes in sent i matchen och blev nästan direkt utvisad efter protester. Frustration och man undrar om ryktena stämmer att han kan vara på väg bort från klubben.

Mister Ventura (6,5) försöker med allt taktiskt för att vinna matchen. Men kanske var hans spelare för trötta efter vinterlägret på Malta?

Nästa match spelas om en vecka, på lördag, när tabelljumbon Ascoli kommer på besök. Då bör tre poäng kammas hem.

MATCHFAKTA
Torino (4-2-4): Morello; Darmian, Glik, Ogbonna, Parisi; Stevanovic (st 25' Surraco), Vives, Iori, Verdi (st 14' Basha); Antenucci, Bianchi (st 39' Ebagua). A disp.: Gomis, Pratali, Zavagno, Sgrigna. All. Ventura

AlbinoLeffe (4-1-4-1): Offredi; Luoni, Lebran, Bergamelli, Piccinni; Laner; Foglio, Hetemaj, Girasole, Cristiano (st 34' Salvi); Cocco (st 14' Cissè). A disp.: Tomasig, Malomo, Taugourdeau, Pacilli, Germinale. All. Fortunato


Varningar
Torino: Ogbonna och Surraco
AlbinoLeffe: Girasole (x2), Cristiano, Hetemaj, Piccinni och Laner

Utvisningar
Torino: Iori och Ebagua
AlbinoLeffe: Girasole

Höjdpunkter
 
Källa: Torinofc.it

August Hjalmarsson2012-01-06 20:20:00
Author

Fler artiklar om Torino