AZ - Torino 2-1

Försäsongens sista träningsmatch slutade med förlust.

En kort sammanfattning av den sista träningsmatchen denna sommaren som slutade med en 2–1 förlust borta mot AZ. Juric ställde som vanligt upp laget i en 3-4-2-1 formation:
Berisha; Izzo, Djidji, Rodriguez; Singo, Mandragora, Linetty, Vojvoda; Verdi, Pjaca; Zaza

Torino inledde matchen med ett snabbt mål. Man vinner boll en bit in på AZ:s planhalva. Pjaca tar sig fram mot straffområdet och kan via ett snyggt väggspel trycka in bollen i mål redan efter en minut.
Efter det försöker Torino att äga boll, men man tappar hela tiden bollen när man är på väg fram. AZ ställer om vid ett par tillfällen och hittar ganska lätt ytor bakom Torinos mittfällt. Efter 15 minuter gör AZ 1-1 efter att Torino passat fel i speluppbyggnaden på egen planhalva. Jesper Karlsson gör målet.
Sista kvarten av första halvlek lyckas Torino att etablera spel på AZ:s planhalva och man skapar ett par halvchanser via skott utifrån.

I andra halvlek fortsätter Torino att spela efter marken och man försöker spela ett spel där man vill äga bollinnehavet. Man skapar dock få chanser och man är sårbara bakåt när man tappar boll.
Belotti kommer in med 25 minuter kvar. Han skapar med sin styrka lite oreda i AZ-försvaret. Dock leder det inte till några större målchanser.
I den 85' minuten gör AZ 2-1 och efter det lyckas Torino inte att skapa något större tryck mot AZ.

Detta var första matchen jag såg under försäsongen. Mina intryck av det jag såg är att man vill spela med bollen efter marken och stundtals gör man det bra. Främst sista kvarten av första halvlek. Men man tappar mycket boll i farliga lägen och det kommer att straffa sig mot bättre motstånd.
Man spelar stundtals med ganska hög press. Detta gör man rätt bra, men lite för ofta skapas det en stor yta mellan innermittfältet och backlinjen. Detta måste man fixa till på nåt sätt annars kommer man bli rejält straffade under säsongen.

Nästa match är om en vecka mot Cremonese i Coppa Italia. Nu får Juric jobba vidare med laget och med att få in Belotti i systemet.