Lagbanner
Bremer är Torinos guldklimp

Bremer är Torinos guldklimp

Inter lyckades få med sig en poäng mot Torino i matchens sista minut. Söndagskvällens snackis var dock Gleison Bremer som utan tvekan var Man of the match. Frågan är inte om han lämnar Torino i sommar, utan vilken storklubb som värvar honom.

När anfallsspelet har haltat för Torino och målen uteblivit från Andrea Belotti är det istället defensiven som har imponerat. Med totalt 29 insläppta på 29 matcher är det bara de fyra bästa lagen som släppt in mindre mål. Efter två lite tuffare säsonger där Torino bara senaste säsongen hade ett av ligans sämsta försvar har tränaren Ivan Juric fått ordning på saker och ting. Jag kan inte säga att Torino imponerar på mig spelmässigt men det slits ordentligt och de är riktigt tuffa att möta. Torino är inget bottenlag längre med sin elfteplats i ligan. Lagets bästa spelare och ledare har utan tvekan varit Bremer.

Den atletiske mittbacken Bremer värvades till Torino för fem miljoner euro sommaren 2018 från Atletico Mineiro. Efter en lite tuffare debutsäsong har brassen nu acklimatiserat sig i Italien ordentligt och nu är det inget snack om saken, Bremer är en av de mest intressanta spelarna i Serie A just nu. Han kanske inte är den där "moderna" mittbacken som har en bländande teknik utan han är istället bara ett stort monster för motståndarna. Den 24 åriga mittbacken är tuff att möta där han vinner många dueller, stark i luften samtidigt som han besitter en helt ok speed. En notering är att Bremer har gjort 11 mål sedan hösten 2019, vilket är mest av alla mittbackar i Serie A de tre senaste säsongerna.

Bremer är ännu inte på Milan Skriniar och Kalidou Koulibalys nivå men med rätt klubbval och utveckling kan han säkert nå dit, jag tycker han har alla förutsättningar för det. Prislappen för mittbacken sägs ligga runt 30 miljoner euro vilket jag personligen tycker är lågt i dagens fotboll. Inter sägs vara favoriter enligt flertalet medier och Giuseppe Marotta måste ha blivit extra imponerad över Bremer i söndagens match. Dock måste Inter vara beredda på en tuff dragkamp om de vill ha honom, Juventus och flertalet klubbar i Premier League kommer säkerligen vilja ha brassen i sommar.

Frågan är hur Torino kommer stå sig nästa säsong. Med Andrea Belotti på ett utgående kontrakt och den defensiva kuggen Bremer påväg bort kanske det på pappret inte ser allt för ljust ut. Jag tycker dock Torinofansen inte ska vara allt för oroliga. Ivan Juric verkar vara rätt tränare i det läget Torino är just nu. Mittfältet är väldigt ungt och laget är fortfarande tillräckligt starkt. Det är en bit kvar till sjundeplatsen 2018 men jag tycker Torino ändå har något på gång.

Carl MårtenssonTwitter: @Carlm942022-03-14 20:30:00
Author

Fler artiklar om Torino