Lagbanner
Stadio Olimpico Grande Torino, 2021-08-21 20:45

Torino - Atalanta

Inför: Torino - Atalanta

Inför: Torino - Atalanta

Dags för seriepremiär. Dags för Juric att ta fram sin magi och göra Torino till ett respektabelt lag igen.

Efter en försäsong då mycket handlat om Belottis vara eller icke vara i klubben är det äntligen dags för seriepremiär. Belotti är ännu så länge kvar, men han dras med en lättare skada i fotleden och lär inte komma till spel mot Atalanta
Juric får därmed en tuff premiär mot sin läromästare Gasperini. Men det är klart. Det hade nog blivit tufft ändå även om Belotti kunnat medverka.

Juric har den senaste veckan varit allt annat än glad över uteblivna nyförvärv. Han vill ha in ett par spelare till i truppen och säger att lagbygget är halvfärdigt. Så vi kan inte förvänta oss någon pangstart direkt.
Men han säger även inför matchen att han är nyfiken på att se ”pojkarna mot ett av de starkaste lagen”. Han vill att laget ska ”anfalla och dominera som Atalanta” och anser att laget är på väg mot det målet. Så det ska bli intressant att se hur Torino ser ut spelmässigt om en månad eller så när Belotti är i form och några nyförvärv till spelats in i laget. 
Det låter ju väldigt trevligt när han säger så. Vi får helt enkelt hoppas att han kan göra med Torino som han gjorde med Hellas Verona

Matchen mot Atalanta kommer ju dock att bli svår. Vi får ju direkt ett svar på om Juric vågar hålla sig till sin spelfilosofi mot topplagen. Kommer man att våga pressa högt och kanske öppna upp sig? Gör man det så kommer det nog att bli en sevärd match för alla som inte håller på Torino. För oss som gör det är jag rädd att det blir en tung kväll. 

Matchstart: 20.45 på lördagskvällen

Visas på Cmore




 

Mattias Freij@Mattias_Freij2021-08-20 23:05:00
Author

Fler artiklar om Torino