Lagbanner
MAPEI Stadium - Città del Tricolore, 2021-09-17 20:45

Sassuolo - Torino
0 - 1

Sassuolo - Torino 0-1

Sassuolo - Torino 0-1

Fredagskvällen bjöd på en tempofylld och spännande match där Torino drog det längsta strået.

Andra raka segern och andra raka nollan bakåt för Torino i en välspelad match. Torino hade tre nya spelare med från start i Praet, Brekalo och Pobega. Men det såg ut som dem hade spelat länge i klubben. Alla tre kom in och visade klass direkt.

Matchen böljade fram och tillbaka. Båda lagen ville framåt när man hade bollen. Torino spelade som vanligt en mer direkt fotboll. Det var inte lika många långbollar som mot Atalanta. Men några långbollar blev det och varje gång så var Sanabria där och högg. Antingen lyckas han suga in bollen. Eller så vinner han nickdueller som när han så när skarvade fram bollen till ett friläge för Praet efter 5 minuter.
Sanabria gör en fin första halvlek. Han tar rätt löpningar och är alltid på rätt plats när bollen kommer in i straffområdet. Han har själv ett par avslut på mål, men båda räddas på mållinjen av Sassuoloförsvarare.
Torino pressade högt i första halvlek då Sassuolo försökte spela sig ur varenda situation runt eget straffområde. Ett par gånger lyckades man bryta högt och skapa målchanser. Vid ena tillfället är det Brekalo som bryter och frispelar Sanabria som chippar bollen över målvakten, men bollen räddas på mållinjen. Andra gången är det Praet som till slut får bollen och skjuter i stolpens insida och ut.
Utöver dessa chanser har även Brekalo ett skott i stolpen och Bremer en nick från nära håll.
Sassuolo har även dem ett skott i virket. Man gör även ett mål som blir bortdömt för offside.

Andra halvlek startar också i ett bra tempo. Spelet böljar fram och tillbaka. Sassuolo lyckas dock såra Torino lite mer i omställningarna och får efterhand även lite mer bollinnehav. Efter en timme så börjar dock tempot sjunka lite i matchen och det skapas inte lika mycket framåt. 
Med cirka 20 minuter kvar får Lukic ett friläge, efter en passning från Brekalo, men han hamnar i en dålig vinkel och det blir ett svagt avslut. Några minuter senare så vinner Torino bollen på vänsterkanten. Efter fint passningsspel av Ansaldi och Mandragora så får Pjaca bollen till vänster i straffområdet. Han tar ett kliv till höger och skruvar in bollen lågt vid bortre stolpen. Pjacas första mål för säsongen. 
Sassuolo jagar en kvittering i slutet och efter en hörna får man iväg ett avslut på mål, men Vanja gör en riktigt fin räddning.

Torino gör en bra match. Man sätter pressspelet bra och skapar många målchanser. Nyförvärven visar klass. Pobega gör en strålande match på mittfältet så länge han orkade. Praet är trygg med bollen och skapar chanser. Brekalo ser fin ut när han väl får bollen.

Nu ser vi fram emot nästa match som spelas på torsdag hemma mot Lazio. Men vi får inte glömma bort att njuta av att Juventus fortfarande är bakom oss i tabellen fram tills dess.

 

Mattias Freij@Mattias_Freij2021-09-18 09:05:00
Author

Fler artiklar om Torino