Stadio Olimpico Grande Torino, 2021-08-21 20:45

Torino - Atalanta
1 - 2

Torino - Atalanta 1-2: Blytung förlust för Torino

Torino var på väg mot en välförtjänt poäng i seriepremiären. Men ett sent segermål för Atalanta förstörde kvällen.

Premiärmatchen är över och det var en väl genomförd match av Torino. Matchplanen följdes till hundra procent och känslan var att Juric faktiskt fått ordning på laget direkt. Alla spelarna gav verkligen allt och visade bra inställning.
Men så kom tilläggstiden och det gamla Torino var tillbaka. Insläppt mål och förlust.

Men vi tar det från början.
Torino fick en mardrömsstart. Muriel fick tag på en långboll. Bröt in från kanten och skickade upp bollen i första krysset.
Efter det målet så tog Torino tag i matchen och man ägde faktiskt första halvlek.
Juric hade tydligen sagt åt spelarna att skicka långt mot Sanabria.Vinna bollen och skapa tryck. Sanabria gjorde det bra och lyckades suga in bollen ett par gånger. Båda gångerna fick man tryck och skapade ett par halvchanser. De gånger Sanabria inte lyckades suga in bollen, så vann nästan alltid Torino andrabollen. Linetty och Pjaca kom in ganska centralt och gav Sanabria understöd. Tillsammans med innermittfältet hittade man varandra via snabbt passningsspel och kunde skapa oreda i Atalantaförsvaret.
Så såg det ut hela första halvlek och bara ett par gånger lyckades Atalanta kliva fram och skapa något.

Torino fortsatte att skapa tryck i början av andra halvlek. Men efterhand så började Atalanta komma tillbaka in i matchen mer och mer.
I den 65:e minuten så byts Belotti in istället för Sanabria. Bytet får inte effekt direkt för Atalanta har helt tagit över spelet och det börjar se jobbigt ut för Torino.
Men i den 79:e minuten, så kommer det ännu en långboll. Denna når Belotti som får ner den till nyligen inbytte Verdi. Verdi driver in i banan och är på väg att slarva bort bollen. Men han lyckas peta fram den till Belotti som tar några steg in i banan och skjuter ett skott som, via Maehle, går i en båge över Musso i Atalantamålet och 1-1 är ett faktum.

Klockan tickar på och två minuter in på tilläggstiden sprintar Singo fram på högerkanten. Han får inte till inlägget och bollen går till målvakten som sätter igång spelet snabbt. Atalanta kontrar mot ett trött och utspritt Torino.
Till slut får man in bollen i straffområdet och med lite flyt dyker bollen upp hos Piccoli som kan stöta in bollen i mål från nära håll.
Sagan om insläppta mål och tappade poäng på tilläggstid fortsätter för Torino.

Om man ska summera matchen så gör Torino en bra match. Man är värda minst en poäng. Man följer sin matchplan, men blir tyvärr för heta på att avgöra i slutet och går bort sig.
Jag tror och hoppas på en bättre säsong än de två senaste. Kan vi dessutom få in nån spelare till, så kan det här bli en säsong där vi tar ett rejält kliv uppåt i tabellen.