Lagbanner
Torino jagar offensiv kraft

Torino jagar offensiv kraft

Torino är på jakt efter att förstärka sitt offensiva spel. Två spelare kan vara på ingång.

Torino är nära att knyta till sig två offensiva mittfältare i Marko Pjaca och Junior Messias. Från början var det meningen att Messias bara skulle värvas om övergången med Pjaca inte gick igenom. Men nu verkar båda vara på väg in.

Marko Pjaca är en kroatisk ytter/anfallare som tillhör Juventus. Han har varit utlånad till olika klubbar de senaste säsongerna utan att göra några större avtryck. Senast var han på lån hos Genoa där han gjorde 3 mål på 38 matcher. Övergången verkar handla om ett lån, men klubbarna är inte helt överens om detaljerna ännu. Men inom de närmaste dagarna får vi svar på om han kommer eller inte.

Junior Messias är en offensiv mittfältare ifrån Crotone. Brasilianaren gjorde 9 mål och 4 assist på 36 matcher förra säsongen och kan vara ett riktigt bra nyförvärv. Torino har lagt ett slutbud på 8 miljoner euro, plus bonusar, och vill ha ett snabbt avslut på affären.

Med de här två på ingång så finns det gott om offensiva spelare i truppen. Och då även den offensiva mittfältaren Ivan Ilic(utlånad till Verona ifrån Man City förra säsongen) är på Torinos radar, så kan det bli tal om ett par försäljningar för Torino.

När det gäller Belotti så verkar han avsluta sin semester i förtid och ansluter till truppen den 2 augusti. Roma verkar ha svalnat i sitt intresse för Belotti. Men andra klubbar är sugna. Däribland Atalanta och Sevilla.
Torino ska ha erbjudit Belotti ett nytt kontrakt där man nästan dubblar hans lön. Det nuvarande kontraktet går ut 2022. Belotti själv ger inga klara signaler om var han ska spela nästa säsong. Så vi får väl hoppas på att den förkortade semestern är signalen om att han stannar i klubben.

Mattias Freij@Mattias_Freij2021-07-27 16:54:00
Author

Fler artiklar om Torino