Lagbanner
Torino mot Serie B utan Belotti?

Torino mot Serie B utan Belotti?

Andrea Belotti kan vara på väg ifrån Torino. Något som kan innebära en ny tuff säsong för Torino. Men betyder verkligen Belotti allt? Eller går han att ersätta?

Torino har ett par tunga säsonger bakom sig. Förra säsongen slutade man fyra poäng ifrån nedflyttning. Med 50 gjorda mål, klart fler än lagen runt omkring, borde man kunnat komma något högre upp i tabellen. Men oförmågan att vinna matcher ställde till det.

Spelaren som ska göra målen och vinna matcher åt klubben är Andrea Belotti. Han är lagkapten och en, i Italien, hyllad spelare som nu jagas av andra klubbar. Även jag har fallit för honom. Han är den typen av anfallare som jag älskar. En komplett spelare som är stor och stark. Han är ofta på rätt plats och petar in enkla mål. Han kan driva bollen i 30 meter och avlossa kanonskott med både höger och vänster fot. Men han kan även trixa sig fram i straffområdet och komma till avslut. Han är även en anfallare som skapar chanser för sina medspelare. Han kan det mesta och är redo för en större scen.

För Torinos del tror jag att det kan bli tufft om Belotti lämnar. Laget har inte råd att tappa honom i nuläget. Men samtidigt är det en spelare som ”bara” gjorde 13 mål förra säsongen. Det måste ju gå att ersätta. Eller?
Att hitta en anfallare som kan ta den rollen som Belotti haft i klubben är förstås omöjligt. Men att ersätta runt 15 mål per säsong borde ju kunna gå. Kanske inte på en säsong. Inte för Torino. Men på sikt. För Torinos del gäller det att hitta en ny talang som kan blomma ut och bli en ny Belotti. Frågan är bara om Torino har råd att vänta. Nya tränaren Ivan Juric kan visserligen hitta ett sätt att vinna matcher utan Belotti. Men för att väga upp det man förlorar i Belotti, så behövs ett par nyförvärv som spetsar till bredden på laget. Förhoppningsvis kan det räcka för att blicka uppåt i tabellen.

Torino befinner sig just nu på sin ritiro i Val Gardena. Ivan Juric verkar ha väckt positiva känslor i spelartruppen och det kan behövas. För nu ska oavgjorda matcher förvandlas till segrar. Bottenstrider till en respektabel tabellplacering. Men utan Belotti tror jag att det kan bli tufft. Försvinner han och nyförvärven slår fel finns risken för en ny bottenstrid där Serie B väntar runt hörnet för Il Toro.
 

Mattias Freij@Mattias_Freij2021-07-23 11:42:00
Author

Fler artiklar om Torino