Transfermarknaden 2012 *Slutsummering*

Transfermarknaden 2012 *Slutsummering*

En hel del kan hända under sommaren när Cagliari ska rusta upp inför den nionde raka säsongen i Serie A. Flera gamla favoriter har lämnat sedan Allegris flytt till Milan och efter en väldigt tveksam och identitetslös säsong har Cagliari en hel del att arbeta med vad gäller spelartruppen. Följ sommarens mercato med återkommande uppdateringar här på Cagliarisidan.

Marinblått = Klart sedan tidigare

Rött = Uppdatering


IN:

Luca Rossettini - Den 27-årige backen kommer från Siena på permanent basis efter fem år i Toscanaklubben. Prislapp okänt för tillfället.


Ignazio Carta - En av Cagliaris många kringresande ynlingar som återkommer efter spel i Latina. Blir han verkligen en Cagliarispelare eller blir det ny utlåning till hösten?



Danilo Fernando Avelar - 23-årig brasiliansk försvarare från ukrainska Karpaty Lviv, kommer till Cagliari för ett ryktat summa på 1,8 miljoner euro. Har ett treårskontrakt med klubben.


Vincenzo Camilleri - 20-årig försvarare från Reggina anländer till Cagliari på lån med köpoption. Har pojkklandskamper bakom sig och även en kort sejour i Juventus. Spelade förra säsongen i FeralpiSalo, som spelar i gamla Serie C.


Vlado Smit - 32-årig serbisk försvarare - närmast från Ferraras SPAL - väljer Cagliari som sin nästa klubb, efter många år i olika klubbar i Italiens lägre divisioner.


Federico Casarini - Cagliaris sista prestigevärvning (nåja) innan luckan stängde blev Bolognas snart 23-årige mittfältare Federico Casarini. Kommer till Cagliari på lån med köpoption nästa sommar.



UT:


Nicholas Bovi - Återvänder till Reggiana efter endast ett halvår i klubben.


Moestafa El-Kabir - Kontraktet går ut i slutet av maj och inte mycket tyder på att det blir någon fortsättning för El-Kabir som fick en explosiv start på sin debutsäsong i Serie A. Därefter blev det mest bänkning och skador.

El-Kabir är nu klar för Mjällby, även om han förmodligen kommer att säljas vidare till en annan klubb därifrån (30/6)


Michele Canini - Sju år i klubben och fortfarande relativt ung för sin position, men Caninis kontrakt går ut nästa år och Cagliari väljer att släppa honom till Genoa för 2,5 miljoner euro. Canini blir därmed klubbens tyngsta förlust sedan Matris flytt till Juventus för 1,5 år sen.


Alessandro Agostini - Det ryktades ett tag om att Agostini och Cagliaris skulle försonas med kontraktförlängning, men det blev som det var tänkt från början. Trotjänaren på vänsterkanten går till Torino gratis.





FÖRLÄNGNINGAR

Mauricio Pinilla:
Att Cagliari är intresserad av att fortsätta med chilenaren som anlände på lån från Palermo i vintras råder det ingen tvekan om. Under sin korta tid i klubben han Pinilla sluta som lagets bäste målskytt (i sig ingen bedrift) med åtta mål på 14 matcher. Agenten säger att Pinilla vill stanna på Sardinien, men att det är upp till klubbarna att komma överens.

Så kom beskedet alla Cagliaritani väntat på. Palermo och Cagliari är överens. Mauricio Pinilla är från och med i dag (2/7) helägd av Cagliari.


Daniele Dessena: Tvåvägsmittfältaren Daniele Dessena verkar nu äntligen ha gjort sig hemmastadd. Mittfältsmotorn anlände för första gången till Sardinien säongen 09/10 och blev lite av en publikfavorit under sin ettåriga lånesejour. Sedan gick flyttlasset tillbaka till Sampdoria innan han nu i vintras lånades ut till Cagliari Calcio igen. Den här våren har Dessena stått för en stabil insats på mittfältet och i dag (2/7) kom Sampdoria och Cagliari överens om att den tidigare ungdomslandslagsspelaren nu är helägd av Cagliari Calcio.


Albin Ekdal: Nu står det klart att vår svenske mittfältare Albin Ekdal är helägd av Cagliari Calcio efter att klubben i veckan köpt loss honom från Juventus. Den tidigare BP-spelaren har gjort en gedigen säsong i Cagliari och in i det sista höjdes det röster om att han skulle få chansen i Polen/Ukraina redan nu i sommar. På den officiella hemsidan uttrycker Ekdal sin glädje efter beskedet och att detta var ett beslut han hade hoppats på.
25/6 Cagliaricalcio.net

Redaktionen2012-09-02 14:30:00

Fler artiklar om Cagliari