Tre poäng mot Monza, upp till bevis mot Torino

Tre poäng mot Monza, upp till bevis mot Torino

Bologna gjorde jobbet borta mot Monza och bärgade lagets andra raka ligaseger. Imorgon söndag höjs dock insatserna när mittenkollegorna i Torino gästar Dall’Ara.

Efter snart två månader med Thiago Motta på Bolognas tränarbänk ser läget äntligen lite ljusare ut igen. 40-åringen har  kastat om hierarkierna utan att för den sakens skull bränna relationen med senatorerna Soriano (lagkapten vid säsongens start), De Silvestri och Sansone. I segermatchen mot Monza var det mycket riktigt också spelare som Ferguson (kvitteringsskytt), Posch och Aebischer (visserligen olyckligt ingripande i situationen som resulterade i en Monzastraff, men annars fortsatt viktig) som återigen drog ett stort lass, även om det till slut var ändå var den ”gamle räven” Orsolini som sköt segern till Bologna. 

Med två raka segrar i ryggen (tre om vi även räknar in cupmatchen mot Cagliari) tar sig Bologna imorgon an Torino hemma på Renato Dall’Ara. Motståndet är således minst en nivå upp jämfört med Lecce/Monza och matchen blir onekligen ett bra test för Mottas nya Bologna. I hemmalaget är Marko Arnautovic alltjämt ett litet frågetecken, men anfallaren finns i alla fall med i matchtruppen och det tyder väl ändå på att en startplats ligger ganska nära till hands (ersättaren Zirkzees ett mål och en assist på två starter bådar ju annars gott ifall österrikaren istället inleder på bänken). 

Mikael Mansjö2022-11-05 22:38:49
Author

Fler artiklar om Bologna