0 - 2

Tredje raka ligaförlusten för Empoli efter 0-2 hemma mot Juventus
Det går inget vidare just nu för Empoli.

Juventus gjorde processen kort med Empoli, som i stort sett inte skapade någonting.

Den gamla damen öppnade starkt på bortaplan och producerade fram många hörnor. Det hängde i luften att det var på en sådan det skulle resultera för Juventus till slut.  I den 24:e minuten kom en hörna från vänster som efter lite flipperspel nådde lagkaptenen Danilo Luiz Da Silva. Han rakade in bollen utan pardon och det stod 0-1 på resultattavlan.

Tretton minuter senare gick bortalagets Gatti ner i offensivt straffområde efter fällning av hemmalagets Maleh. Vlahovics straff var dock inte bättre än att Empolis målvakt för dagen, Perisan, kunde genomföra en mästerlig räddning. Det var 0-1 i halvtid.

Knappa kvarten in i den andra halvleken snodde Juventus Chiesa åt sig bollen på offensivt straffområde och fixade ett friläge men bollen strax utanför. Ytterligare tio minuter senare hittade Vlahovic fram till Pogba som sköt bollen i mål, men situationen avblåst för offside.

Det var så småningom Chiesa som i den 82:a minuten avgjorde matchen med sitt 0-2-mål. Fri från halva plan rundade han Perisan i målet, ramlade, men återtog kontrollen och slog in bollen i öppet mål. Efter det hade Juventus på övertid genom Milik en nick i ribban och en stolpträff genom Kean. Empoli hade ett lurigt skott från Destro som gick strax över mål, i stort sett det enda hemmalaget lyckades skapa framåt.

Azurris säsong har börjat uselt och man parkerar efter tre omgångar på sista plats i Serie A.