Juventus - Empoli
1 - 1

Tung poäng borta mot Juventus för Empoli
Det går att göra mål också i Turin.

Matchen slutade 1-1 - en missräkning för hemmalaget, vars tidiga utvisning ställde till det.

Det var "den gamla damen" i svartvitt som började bäst, bland annat genom Vlahovics avslut i matchminut 6 som EmpolimålvaktenCaprile stötte ut till hörna. Men efter en dryg kvart skulle matchen ta en annan riktning, då Miliks sena insats i närkamp med Cerri efter VAR-granskning renderade i ett rött kort.

Nu kom Empoli igång, framför allt genom Cambiaghi, vars båda avslut i den första halvleken dock kunde pareras av Szczesny i hemmamålet. På övertid i första halvlekt fick istället Jues Miretti chansen att göra mål efter slarv från Gyasi i bortalaget. Inget mål den gången, men däremot fem minuter in i andra halvlek på Vlahovics avslut, efter hörna från höger. Denne Vlahovic fortsätter göra mål på löpande band.

Cambiaghi var inte färdig för dagen och var fortsatt lekfull framåt. Hans fina passning en dryg kvart senare nådde Cancellieri med nicken strax utanför. Kvitteringen från Empoli skulle så småningom komma, men inte genom Cambiaghi, utan gvia Baldanzis fina skott med högerfoten i den 70:e minuten. Sedan var det nära att Empoli kom loss i flera bra lägen via såväl Cancellieri och Cambiaghi, men Juves försvar- och målvaktsspel höll ihop det. En poäng borta mot Juventus måste trots allt ses som en framgång för Empoli, som nu bara har en poäng upp till strecket.