2017-04-09 15:00

Milan - Palermo

Inför Milan-Palermo: Två lag i kritiska tillstånd
Processen fortgår: Blir det Europa League?

Inför Milan-Palermo: Två lag i kritiska tillstånd

Närmast kommer Rosanero till San Siro på besök, med intentionen att bromsa ner Milans Europadrömmar. Palermo, likt Milan, befinner sig på en oönskad tabellposition. En match mellan två olika klubbar, där båda omfattas av liknande problem i form av missnöjda supportrar, ett pågående ägarbyte och många andra frågetecken.

Milan

Senaste 5 i Serie A
Sassuolo – AC Milan 0-1
AC MilanChievo 3-1
Juventus – AC Milan 2-1
AC Milan – Genoa 1-0
Pescara – AC Milan 1-1

Ja, vad pågår egentligen kring Milan? Vissa tillfällen känns det som att laget kontrollerar vissa matcher, för att i andra skeden falla ihop helt. Detta Milan är, trots att Montella byggt upp en helt ny arbetsmoral, alldeles för ostabila. Speciellt i skeden där en vinst, på förhand, upplevs som självklar. Möjligtvis är det ett mönster som här kan utläsas, var Milan har en tendens att underskatta(?) mindre lag.

Ojämnhet har vi sett prov på under år 2017 mot lag som Udinese och Sampdoria och inte minst mot Pescara där vi bjöds på en, minst sagt, ytterst tveksam föreställning. Mot Palermo borde det dock inte uppstå några osäkerheter – här är det endast tre poäng som gäller.

Deulofeu spelar fortsatt fint för dem rödsvarta och har visat sig att vara ett härligt tillskott sedan han anslöt i januari. Troligtvis är Suso tillbaka inför matchen på söndagen, vilket är mer än ett lyft för en trupp med behov av kreativitet. Förhoppningsvis är yttern även med från start. Zapata ser ut att ersätta Paletta på mittbackspositionen samtidigt som vi verkar få se Kucka från start igen. Som regista lär Sosa återigen få chansen. Det största frågetecknet för Montella lär vara att välja mellan Pasalic och Mati för den sista mittfältspositionen.

Trupp: Donnarumma, Storari, Plizzari,
Zapata, Romagnoli, Paletta, Gomez, Calabria, De Sciglio, Vangioni, Antonelli,
Kucka, Sosa, Pasalic, Mati Fernandez, Poli, Locatelli, 
Suso, Bacca, Deulofeu, Honda, Lapadula, Ocampos.
Avstängningar: Inga
Skadade: Bertolacci, Montolivo, Abate, Bonaventura

Förmodad startelva:
Donnarumma
De Sciglio-Zapata-Romagnoli-Calabria
Kucka-Sosa-Pasalic
Suso-Bacca-Deulofeu

Palermo

Senaste 5 i Serie A
Palermo – Sampdoria 1-1
Torino – Palermo 3-1
Palermo – Roma 0-3
Udinese – Palermo 4-1
Palermo – Cagliari 1-3

Le Aquile från Sicilien har inte haft en godkänd säsong hittills – sett till tabellplacering och prestationer. En 19:e placering, kryddad med hela 63 insläppta och endast 25 gjorda mål. Det har verkligen inte sett ljust ut. Vid sex av dem sju senaste matcherna har man släppt in minst tre mål, varav endast en poäng har plockats in. Palermo har, i ren Zamparini-anda, haft fyra tränare under pågående säsong.

Palermo valde i veckan att överklaga Alessandro Diamantis avstängning på två matcher, något som gav ett positivt resultat. Diamanti påstod att incidenten endast var en olycka och är därmed tillgänglig inför matchen mot Milan på söndag.

Efter den senaste förlusten mot Cagliari väntar nu ett, på pappret, starkare motstånd för Palermo. Med en 3-5-2 uppställning lär tränare Diegos mannar göra allt för att ta poäng mot de rödsvarta. Troligtvis kommer denna uppställning förgyllas med just Diamanti som tidigare var avstängd. Framför sig lär han ha den gode Nestorovski. I övrigt finns inte mycket mer att säga om detta lag.

Trupp: Fulignati, Posavec, Marson,
Vitiello, Gonzalez, Goldaniga, Andelkovic, Cionek, Sunjic, Morganella,
Henrique, Jajalo, Chochev, Rispoli, Aleesami, Pezzella, Trajkovski, 
Diamanti, Nestorovski, Balogh, Sallai
Avstängningar: Gazzi
Skadade: Rajkovic, Silva, Embalo

Förmodad startelva:
Fulignati
Vitiello-Gonzalez-Goldaniga
Rispoli-Henrique-Jajalo-Chochev-Pezzella
Diamanti
Nestorovski

Håll ögonen på:
Nestorovski – Anfallaren har varit inblandat i 12 av Palermos 25 gjorda mål. Makedoniern har stått för 10 mål och 2 assist, vilket gör honom till ett av söndagens största problem. Helt enkelt en nyckelspelare för Palermo, som vet hur man gör mål mot Milan….



Visste du att…

  • Milan har införskaffat sig ett nytt färdmedel, mer precist ett flygplan. Tack till Fly Emirates!
  • Palermo har inte tagit en seger ända sedan den 18 December. Tragiskt för en så vacker klubb….
  • Den tidigare Milan-spelaren Pietro Vierchowod fyllde 58 år i torsdags. Mittbacken är, för många unga, ganska okänd. Vi säger tanti auguri – han spelade trots allt för Milan!
  • Milan har vunnit 23 av 28 matcher i Serie A mot Palermo på hemmaplan. Må detta fina facit byggas på.
  • Det såg ut så här i senaste mötet lagen emellan!

Var: Stadio San Siro, Milano.
När: Söndag 9 april kl. 15.00
Domare: Marco Di Bello.
TV: Ingen TV-kanal, endast Viaplay.

Tips: Milan 2-1 Palermo. En match där Milan, tråkigt nog, fortsatt är ostabila och lyckas, med en uddamålsvinst (som vanligt), ta sig tillbaka till vinnarspåret. Målskyttar blir Bacca och Deulofeu. 

Forza Milan!
 

Gabriel Melkegabriel.melke@svenskafans.comgabrielmelke_2017-04-08 10:30:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1