1 - 2

Uttåg direkt ur cupen för Empoli
Vi hade i alla fall tur med vädret.

Serie B-laget Cittadella slog ut Empoli på bortaplan under lördagen.

Matchen började bra för Empoli med ett mål redan i den åttonde minuten efter kaos i bortalagets straffområde då anfallaren Caputo fick nätkänning redan i säsongens första match. Då trodde nog de flesta på plats att Empoli skulle köra över motståndarna.

I det låga tempot på soldränkta Stadio Carlo Castellani tilläts istället Citadelle ta över matchen mer och mer. Hade inte nyförvärvet Caprile stått i vägen flera gånger hade det stått 1-1 i halvtid.

Denna trend skulle fortsätta matchen igenom. En kvart in i andra halvlek gick Amatuccis inlägg hela vägen igenom Empolis försvar och målvakt, rakt in i mål. Empoli förmådde inte skapa någonting. Att Cittadelle tog ledningen genom Magrassis mål på nick i den åttionde minuten var därför helt rättvist. Motståndarna fick sedan chansen att utöka ledningen på straff i den 90:e minuten, men Caprile kunde revanschera sig för det lite slapphänta agerandet vid Cittadellas ledningsmål och räddade straffen.

Tungt för Empoli som åker ur cupen redan i den första omgången. Säsongen hade kunnat börja bättre.