<i>VdR: </i>”Finns många nycklar som måste gå i lås”

VdR: ”Finns många nycklar som måste gå i lås”

Milan tog ytterligare tre poäng igår, mot Sassuolo och klättrade därmed upp på en tredje plats i ligan. Detta samt vilka som blir nycklarna för en topplacering vid säsongsslut är frågeställningarna i Voce dei Rossoneri (VdR).


                                


Milan besegrade Sassuolo igår efter självmål från bortalaget. Var 1-0 ett rättvist resultat? Din kommentar om matchen?

Henrik Edman: Ja, det var nog ganska rättvist. Möjligen att något mål mer för Milans del hade speglat bilden bättre, men å andra sidan kunde det även slutat oavgjort. Utvisningen på Consigli var korrekt dömd även att Piatek föll lätt. Biglia gjorde ett direkt dåligt inhopp medan Kessie var med i hetluften matchen igenom. Och Donnarumma var avgörande än en gång.

Tommi Uksila:  Nja, ett kryss hade väl varit det mest rättvisa om man nu ska vara objektiv. Men som så många har påpekat så är det otroligt skönt och viktigt att Milan nu lyckas vinna även sådana här skitmatcher, för det var precis vad den här matchen var. Milan var absolut inte bra och återigen ska vi skicka en tacksamhetens tanke till Donnarumma som än en gång räddade poängen. I övrigt var det inte mycket positivt att tala om, förutom att defensiven fortsatt är ramstark (bara tre insläppta på de nio senaste ligamatcherna).

Erik Terzi: Orättvist var det nog, lika orättvist som att vi klarade oss med 0-0 mot Lazio i tisdags. Fotboll kan dock vara lite orättvis ibland och jag tycker att vi ska njuta av gårdagens seger precis som vi gjort för alla andra trepoängare vi har plockat under 2019. Huvudsaken är att både spelare och tränare inser att dessa usla insatser inte håller i längden för att fixa en CL-placering och jag tycker att Gattuso var väldigt tydlig med detta i eftersnacket. Det enda positiva med gårdagens posticipo var nog poängutdelningen och ett underbart San Siro med över 60.000 tifosi på plats!
 
I och med segern och tack vare Inters förlust avancerade Milan till ligans tredjeplacering. Är du förvånad över att vi ligger så högt som vi gör, och vilka möjligheter finns att behålla platsen till säsongens slut?
 
 
I och med segern och tack vare Inters förlust avancerade Milan till ligans tredjeplacering. Är du förvånad över att vi ligger så högt som vi gör, och vilka möjligheter finns att behålla platsen till säsongens slut?

Henrik Edman: Jag är ständig optimist så självklart sneglar jag redan på andraplatsen. Men det viktiga är topp fyra och jag är övertygad att vi kommer att klara det. Milan har flera spelare som visar klass och faktum är att jag tror det var bra för laget och resultaten att Higuain försvann. Jag tillhörde dem som visade okunskap vad gäller Higuain, då jag trodde han var en toppspelare, men så fel det var! Inters problem med främst Icardi kommer inte att gynna dem, och Roma är lite sämre än normalt. Lazio och övriga lag är redan en bit efter och har inte bredd nog att konkurrera. Det ser riktigt bra ut, och om vi vinner derbyt blir det ruskigt tungt för Inter. Vi har faktiskt till och med råd att förlora derbyt nu, och ändå vara med. Bara en sån sak är smått surrealistisk.

Tommi Uksila:  Ja, nog fan är jag förvånad med tanke på hur det har sett ut den här säsongen, och då framför allt under hösten. Det är inte förrän nu under 2019 som Milan verkligen har trampat igång och hittat formen, och jag måste medge att jag är väldigt imponerad över hur hela Milan har växt ju längre säsongen lidit. Ledningen har gjort kloka val, Gattuso har skapat en fantastisk stämning i truppen, de flesta spelarna har växlat upp ett par snäpp jämfört med förväntningar och supportrarna sluter upp bakom hela klubben. Det har varit jobbigt i många år, men nu börjar vi nog ta mig fan se ljuset!

Erik Terzi: Förvånad är jag nog, det var längesen vi lyckades ”passa på" att klättra i tabellen i samband med liknande guldlägen. Det var även längesen vi låg på pallen efter 26 spelade omgångar, sju långa år. Statistiken är på vår sida, men det enda receptet för att behålla platsen är att följa Gattusos filosofi och tänka på att vi fortfarande har tolv finaler att spela.
 

Vilka spelare kommer att bli nycklarna till att klara av en topplacering?

Henrik Edman: Först och främst Donnarumma. Han har varit ruskigt bra de senaste månaderna och är otroligt betydelsefull både nu och fram till sommaren. Romagnoli och Kessie är motorerna och de får inte hacka. Och Piatek längst fram, nyförvärvet som gör mål på ingenting. De fyra är viktigast men det finns mer att ta av ifall de dippar lite.

Tommi Uksila:  Det finns många nycklar som måste gå i lås. Donnarumma får gärna fortsätta vara ligans bästa målvakt, Romagnoli kommer fortsätta ta stadiga steg mot den absoluta eliten, Bakayoko och Kessié är sådana kraftverk på mitten och jag litar på att de har kräm kvar för tre månader till och vår polske älskling på topp behöver fortsätta smälla in boll efter boll bakom motståndarnas målvakter. Det frågetecken som finns och som måste rätas ut om vi ska nå Champions League är våra yttrar. Någon av dem måste hitta toppformen och skapa lägen för Piatek, och det är egentligen bara Suso som har den potentialen. Spanjoren måste vakna nu, han har legat i ide alldeles för länge.

Erik Terzi: Spelarna med serie A-erfarenhet och i bra fysiskt skick kommer att bli nycklarna till CL-projektet. Dessvärre är jag rädd att spelare som Suso och Kessie kommer att få en tuff vår med tanke på den hittills otroliga speltiden på 2460 respektive 2656 minuter. Jag tror däremot att Lucas ”’Forza Lazio” Biglia kommer att bli avgörande för våra Europadrömmar. Argentinaren är inte riktigt spelklar än, men jag gillade det jag såg i andra halvleken mot Sassuolo. Vi behöver även mål, så ja, vi behöver dig Pistolero Piatek, pum pum pum!
 

                                 

Henrik Edman1968maldini@gmail.com2019-03-03 21:09:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1