Veckans viktigaste: ”Oförglömligt” eller ”VAR-mästare”?

Veckans viktigaste: ”Oförglömligt” eller ”VAR-mästare”?

Nu är det nära för Leeds United, Papu Gomez är sommarkungen, Cadiz firade uppflyttningen.



Manchester City friades i veckan av CAS och därmed är allt hopp ute om att det femteplacerade laget ska få spela Champions League samt att lag åtta ska få spela Europa League. Varför det döms på det här viset är inte helt lätt att förstå. Anklagelserna mot Manchester City har bland annat handlat om deras sponsring. Tittar man på klubbens stora sponsorer genom åren så har flera ägts av samma Abu Dhabi-grupp som äger själva klubben. 

Nu får de bara en smäll på fingrarna och får betala 100 miljoner kronor för att de varit "motsträviga". Många menar att detta är döden för Financial Fair Play och frågar sig varför många andra klubbar offras, medan City kan gå fria.


Millwall hakar på i toppen av The Championship. Förra helgen sänktes Hull med denna strut.


Ok, inget direkt "citat", men ett rätt roligt inlägg i sociala medier! Inför säsongen sågs Wycombe Wanderers, som för två år sedan spelade i League Two, som en av favoriterna att åka ur. När Covid-19 slog till låg de utanför play off-platserna. Men när ligan beslutade sig för att använda sig av viktade poäng, det vill säga poäng per match, så knuffades klubben upp till kvalplatserna. Och nu har de alltså nått till The Championship för första gången i klubbens historia. Gareth Ainsworth har lett klubben snart åtta år och hyllas med all rätt ordentligt den här veckan.

Se gärna detta klipp med  en lycklig Adebayo Akinfenwa

Wigan slåss med Hull i botten av Championship. I veckan möttes lagen. Jag led med Hulls twitteradmin som behövde lägga upp den här bilden och sedan se kommentarer hagla om att klubblegendarer nog vrider sig i sina gravar. Matchen slutade 8-0 tillslut.

Crystal Palace ägare var mindre imponerad över VAR när Manchester United kom på besök. En kvittering dömdes bort för att toppen av en tånagel var på fel sida och dessutom verkade hela domarteamet missa en klar straff för hemmalaget. Det var för övrigt sjunde gången den här säsongen då VAR tar bort ett mål som går emot Manchesters röda lag.

Nu är det nära! Efter 16 år utanför högsta divisionen är snart Leeds tillbaka!


Fredag 21.00: West Ham-Watford
Det finns ju så mycket att välja på i dessa tider. Men detta möte blir intressant ur så många aspekter. Såhär ser tabellen ut just nu:

16 West Ham 35 9 7 19 44-59 34
17 Watford 35 8 10 17 33-54 34
18 Bournemouth 36 8 7 21 37-62 31
19 Aston Villa 36 8 7 21 39-66 31
  • Aston Villa tappade två poäng i slutskedet av mötet med Everton på torsdagskvällen och kanske var det där tåget gick. Men de har kvar ett möte med Arsenal hemma och sedan West Ham borta.
  • Bournemouth har kvar Southampton hemma och Everton borta. 
  • Watford har som sagt West Ham imorgon, men sedan Manchester City hemma och Arsenal borta.
  • West Ham har alltså Watford, sedan Manchester United borta och avslutar med en till sexpoängsmatch mot Aston Villa.
Hur hanterar lagen det här rent psykiskt? Tar West Ham tre poäng är de nog säkra med tanke på att de har tio mål tillgodo på lagen under strecket. För Watford är matchen mer delikat. Kammar de noll ikväll så är det tveksamt om de tar någon fler poäng. Då behöver bara Bournemouth eller Villa ta en seger för att gå förbi...

Invecklat, och sjukt spännande!


Mästarna schabblade bort rekordet


- Sedan Optajoe började mäta 2003 har inte Arsenal vunnit en match med färre skott på mål än de tre de hade mot Liverpool. Och skottskillnaden har aldrig varit större mellan ett vinnande och förlorande lag 3-24.
- Reiss Nelson blev i den matchen den femte spelaren i Arsenal under 20 år att göra mål i Premier League den här säsongen.
- Harry Kane är uppe på 201 mål och gör för sjätte säsongen i rad 20 mål eller fler.

- Henrik Örtenvik




Blågul gul och blå
Ja, vilken knock det blev när Zlatan laddade kanonen och träffade Gagliolo rätt i huvudet..
Frank Kessies kanon får hela San Siro att stå upp... #MilanParma




Matchens första mål mellan Inter och Torino gjordes av en stekhet Belotti. Men hoppas han tillägnade målet killen som gav honom assisten... #Handanovic




Det har ryktats om att öppna arenorna nu i slutet på juli lite varstans.
Vi kan nog lägga ner det nu.
Idrottsminister Spadafora sa häromdagen i en intervju att inte förrän tidigast i september kommer de godkänna publik igen på arenorna - kanske. 
Allt beror självklart på hur viruset uppför sig nu i sommar.
Sommarfotbollen fortsätter och avslutas med andra ord som den startade.


Beslutet är självklart inte fel men nog känns hela situationen absurd. 
Visst, vi flesta hoppas att det kan skaka till i toppstriden i slutet men nog avgjorde den straffen i den 90.e minuten ligan trots allt. #JuventusAtalanta




Papu Gomez blev efter sin 300 match i Serie A utsedd till månadens spelare i Juni i Serie A.
Vi är vana att hylla hans anfallsteknik, mål och passningssäkerhet men jag undrar inte om det här belyser än mer hans storhet...
Vet inte vad det är med bilden men den har något. Coolheten? Sinisas klocka? Garrusos förbjudna sittning? Eller kanske bara en big flashback på deras spelarkarriärer som poppar upp?
Atalanta gör sitt bästa för att lämna lite handicap i sina matcher...
La Farfalla Granata
Ta och lyssna på en spelare som som fått personifiera myten om sextiotalet trots att ni knappt känner till honom.
Gigi Meroni
Första sommarsparkningen!
Brescias boss Cellino kände måttet var överfullt efter att laget åkt på stordäng i helgen och tackade Diego Lopez för sig och plockade in Gigi Del Neri som defileringsman för laget. Tonali och grabbarna har nio poäng upp till Genoa på säker mark och fem matcher återstår...


Postpartita Roma-Hellas Verona - Gammal klassisk matchkrönika 


Fem omgångar kvar nu och med Juventus hackande så är scudetton kanske inte vidöppen men Inter och Atalanta har i alla fall pressat in en tå...
Nog borde även Lazio vara där och kanske kan de ställa till det trots sin svaga form i bortamatchen på måndag kväll.
Juventus-Lazio 21.45 Måndag 20 Juli

- Johan Stistrup



Real Madrid vann mot Villarreal och kan därför titulera sig ligamästare för 34:e gången i historien och för första gången sedan säsongen 16/17. Grattis till Zinedine Zidane och hans lag!
Eibar räddade efter senaste omgången kontraktet för nästa säsong. Det firades såklart efter matchen.
Att Messi gör många mål för Barcelona vet vi. Men det är såklart inte det enda han gör. Messi har också stått för 20 assist och gjort 22 mål i La Liga under den här säsongen. Därmed tangerade han Xavis assistrekord med 20 st från säsongen 2008/09.




Cadiz blev klara för La Liga och det firades rejält på stadens gator. Det var något som också kritiserades hårt i oro att fler kommer att smittas av Covid-19. Knappt hade segeryran lagt sig innan klubben presenterade ett tungt nyförvärv – landslagsmannen Alvaro Negredo.


Ok, vi tar det igen. Alla möjliga och omöjliga straffar som har delats ut sedan omstarten. Det är närmast parodi numer. Titta på denna situation från mötet mellan Zaragoza och Oviedo 100 gånger, hur många av de 100 hade du blåst för straff om du varit domare?
Ryktenas man, Bordalas, verkar inte ha bestämt sig om framtiden. Blir han kvar i Getafe eller lämnar han för Valencia? Madridklubben Getafe vill i alla fall ha hans tjänster nästa säsong så bra som klubben gjort ifrån sig i år.


"Oförglömligt" och "Madrid - VAR-mästare". Det är olika syn på ligatiteln när vi jämför Madrids och Barcelonas sporttidningar.



Toni Kroos visar vad segrarna fick uppdukat på mästarmiddagen
Sevilla – en av de största Europaklubbarna.

Sevilla är klara för spel i nästa upplaga av Champions League. På 17 säsonger har Sevilla spelat i Europa League eller Champions League 16 gånger. Nästa säsong blir alltså deras 17:e på 18 år – stort.


Gareth Bale gör allt för att visa sitt missnöje i Real Madrid. Från att inte ens titta på matchen till att nöjt skratta när han inte byttes in. Vi säger tack och adjö till Bales tjänster i Madridklubben. För det är väl inte möjligt att han blir kvar efter sommaren?




Den 19 juli klockan 21:00 spelar alla lag samtidigt den sista omgången. Mycket kul att se.


Jag älskar detta. Joaquín en av de överlägset mest profilstarka spelarna i La Ligas historia.
Nu kommer han ut som viking.

- Jens Kassnert


Bundesliga är avgjord. Vi bjuder på lästips från veckan:


HSV bygger om – stora förändringar redan genomförda MER LÄSNING:
Bundesliga, 2. Bundesliga och 3. Liga startar 18 september 



Färdigspelat även i Ligue 1. Här lite lästips från veckans som gått.


Krisande Bordeaux fick överraskande inga anmärkningar alls vid den ekonomiska kontrollen inför nästa säsong. MER LÄSNING:
Publiken redan tillbaka på de franska läktarna


Lyon växlar upp inför Champions League

*** *** ***

Veckans viktigaste tar nu paus till den 7 augusti då vi bjuder på Säsongens viktigaste. Vi är sedan tillbaka med det vanliga upplägget den 28 augusti. Väl mött då!

SvenskaFans.com2020-07-17 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)