VV: Coronavirus och IbraMilanovic

VV: Coronavirus och IbraMilanovic

Ruffier photoshoppad, Corona, prisad Joaquín, fans protesterar, historisk Pep.



Det har varit mörka veckor för de engelska lagen ute i Europa. Tottenham, Liverpool och Chelsea har alla blivit nollade i första mötet av Champions League. Det enda laget som höll fanan högt var Manchster City som var briljanta och vände borta mot Real Madrid och har därmed gett sig själva ett utmärkt läge inför returen.

I Europa League hade Wolverhampton en stor ledning att gå på inför returen mot Espanyol, så förlusten med 3-2 var inte så farlig. Nuno Espirito Santo kostade till och med på sig att vila några spelare, med tanke på söndagens viktiga match borta mot Tottenham. Manchester United fick en enkel resa mot Club Brugge efter ett rött kort och straff. Arsenal vann borta mot Olympiakos, som dessutom sålt sin bästa spelare i januari. Mikel Arteta och hans Arsenal har inte match förrän på måndag mot Portsmouth i FA-cupen. Därför körde spanjoren ett starkt lag hemma mot grekerna. Otroligt nog blev det förlust med 1-2 efter ett sent mål av gästerna och en dundermiss av Pierre-Emerick Aubameyang i slutsekunderna. Anfallaren var känslosam i intervju efter matchen. Nu är det all in på fjärdeplatsen som gäller för Arsenal.

Vilket mål av Enda Stevens!



Premier League behöver utbilda sina domare under sommaren. Vad finns VAR till för om inte Lo Celso åker ut här? José Mourinho var (givetvis) snabb på att säga att hans lag har tre gånger fått aggressiva stämplingar utan att VAR klivit in där heller.


Gabriel Agbonhalor kom till försvar för Steve Bruce och vad han levererat i Newcastle med detta humoristiska citat.
"Miguel Almiron, he can’t hit a barn door, Saint-Maximin acts like he is playing in a school playground, doing tricks in the wrong places and Joelinton has been dreadful. Steve Bruce has done a magnificent job.”?



Det har gullats mycket med Frank Lampard under säsongen. Men faktum är att den förkrossande förlusten mot Bayern var den åttonde på hemmaplan den här säsongen. Inte sedan 1985/86 har Chelsea förlorat så mycket på hemmaplan.




Premier League presenterade att de tänker starta en "Hall of fame". Helt rätt och otroligt märkligt att man inte lanserat det tidigare. Vem blir förste spelare in måntro?

Sunderland kämpar för att komma upp till The Championship. Max Powers viktiga mål i helgen innebär att de bara har tre poäng upp till direktuppflyttning.




Söndag 15.00: Everton - Manchester United
Även om det blev förlust mot Arsenal så är Everton på rätt väg under Carlo Ancelotti. Faktum är att det nu bara skiljer fem poäng mellan dessa lag. Och Everton har haft hela veckan att vila. Helgen efter denna väntar Chelsea borta. Så det blir en oerhört spännande och avgörande vecka ur ett Evertonperspektiv.


Wings of sensation
Martin Eliasson på Newcastleredaktionen gör en tillbakablick på några härliga lirare i Newcastle.


- För första gången på 18 försök så förlorar Arsenal ute i Europa när de vunnit första bortamatchen.
- Pep Guardiola blev den förste managern att vinna borta mot Real Madrid i Champions League två gånger om. Och dessutom med två olika lag.


- Henrik Örtenvik



Corona....
Visst, det känns redan söndertjatat men fokusen är total i Italien på virusets ganska surrealistiska upphöjning.
Totalstopp för skolor, barer, kyrkor och stora idrottevenmang utom seriefotbollen. I vissa områden i norra Italien har regeringen satt stopp för publik på matcherna, vilket dock inte i skrivande stund fotbollsförbundet officiellt gett besked om utom i Serie B, vars matcher spelas på lördagen. 

Vi får se i helgen om Derby dÍtalia - Juventus-Inter - kommer spelas utan publik, flyttas eller spelas som vanligt. Vi kan räkna med besked lika väl som för fem minuter sen som fem minuter innan match...

Löpande besked har ni självklart här.


...eller inte kanske. Romelu Lukaku...
Fabian Ruiz avgöra borta mot Brescia...




Irriducibili sluta exsistera - som namn.
Gruppen, som bildades för över trettio år sedan inför Lazio Padova 1987 av en sammanslagning mellan Eagles supporters,Viking och CML´74, 
De ökända IRR tackar för sig på lördag i matchen Bologna och går upp i namnet "UltrasLazio" enligt il Messaggero.
Så, med andra ord kommer inte trycket på Lotito och andra bli mindre från hardcorefansen, bara ny dress på vargen...


Sammarbetet mellan två  f.d. Inter, Lazio och Parmasspelare innan de ens knappt varit över "pölen"...
#Crespo #Almeyda
Glenn Pitt eller Brad Strömberg - du väljer...




Ännu en som lämnat Maradona bakom sig.
Dries Mertens har nu tangerat Marek Hamsik målrekord på 121 mål... Är det bara jag som får känslan i inlägget av att Marek inte är med oss längre?


"Klipp av Barcelona. Lautaro är växlad mot 20 flaskor Amuchina (desinfektionsmedel) och fyrtio ansiktsmasker." #Corona #hårdvaluta
Vi vet vem som är boss i Milan...

Milan vill förlänga med Zlatan Ibrahimovic.
38-åringen krav? "Förbättra truppen."



Derby d´Italia - tror vi - på söndag 20.45
Vinna eller försvinna för Inter nu när laget ligger en match efter Juventus och Lazio i jakten på scudetton -
Inför tomma läktare. Fördel för Inter?


Fossa degli Alci - podden om Milan med tysklandskännaren Wollin som gäst och pratar Rangnick.

- Johan Stistrup



Om vi ignorerar att Barcelona bara hade ett skott på mål i Neapel och att Real Madrid föll pladask på fem minuter mot City var Europa-veckan en ganska frejdig sådan med spanska fotbollsglasögon. Visst, det har sett bättre ut för de spanska lagen i Europa men Getafes seger mot Ajax var mer än imponerande. Getafe har inte de största resurserna och de har absolut inte de mest namnstarka spelarna på pappret. Ett tag spelade man exempelvis en 37-åring och en 31-åring på topp på Johan Cruijff Arena. Bara en sådan sak.

Ifjol var El Geta ytterst nära att ta en Champions League-plats. Den här säsongen är man återigen och nosar på en sådan. Dessvärre, för lag som Getafe, kan det vara svårt att konkurrera på två fronter. I samband med Europa-succén har man åkt på två förluster i ligaspelet (förvisso mot Barcelona och Sevilla, men ändå). Getafe bjuder inte alltid på den roligaste fotbollen men effektiv är den. Jag menar, man slog trots allt ut laget som hela Europa hyllade ifjol för sitt CL-år. Bordalás slog ut Ten Haag, det ni.


Precis som väntat kommer inte CD Leganés få värva in en ersättare till Martin Braithwaite efter denne lämnat klubben för FC Barcelona. Det spanska fotbollförbundet, RFEF, nekar Leganés att värva bland annat på grund av att ”det kan leda till en snöbollseffekt där klubbar köper av varandra utanför transferfönstret”. Well, gjorde inte Barcelona det?
”Jag meddelar alla tangentbordskrigare: ingen ifrågasätter Simeone”, sa Atlético de Madrids president Enrique Cerezo angående rykten om att klubben eventuellt funderar på att göra sig av med Diego Simeone på grund av uteblivna resultat i ligan.


Kritiska röster har, här och var, höjts genom åren mot måndagsmatcherna som ett par ligor i Europa har. En av de mest kritiska är RFEF-presidenten Luis Rubiales som säger att: ”Så länge jag är president kommer det aldrig att spelas fotboll på måndagar, det är dåligt”. Detta går så klart i klinch med La Liga-presidenten Javier Tebas som varit en stor anhängare av måndagsmatcher. Inför den nuvarande säsongen upphörde måndagsmatcherna – till stor del för fansens skull. Rubiales hoppas i längden också att fredagsmatcherna försvinner. Tebas, däremot, tittar på uteblivna TV-intäkter och konstaterar att La Liga och RFEF inte går hand-i-hand.


Likt Aritz Aduriz verkar Joaquin vägra åldras. I juli fyller ytterspringaren 39 år men åldern har knappast haft någon betydelse för spanjoren. I fredags stod han för sitt åttonde mål för säsongen och som grädde på moset fick han Medalla de Andalucia för sina insatser genom åren. Utmärkelsen delas årligen ut till ett gäng andalusier som på något sätt satt regionen på kartan. 2007 fick hans klubb Real Betis samma utmärkelse.
Getafe har fått en del skit för sitt, påstådda (och troligen helt riktigt), destruktiva spel i dubbelmötet med Ajax. Den lilla Madrid-klubben lyckades dock slå ut fjolårets succélag i CL och en stor del av Getafes succé de senaste två åren stavas givetvis José Bordalás. Bordalás själv sa efter matchen igår att Getafe utstått mycket kritik från Ajax-håll och att ”om vi är ett defensivt lag så vet jag inte vad fotboll är”. Ett litet tjafs med Ten Haag hann Bordalás också med.
Till alla er som köpte Cmore för att se La Liga: Visst vore det ganska härligt med lite kontinuitet snart? Tyvärr verkar inte La Liga vara en särskilt attraktiv produkt i Sverige – trots Alexander Isaks succé.


Matchernas match går under söndagskvällen av stapeln på Santiago Bernabéu. Större matcher än El Clásico får man leta länge efter och i år verkar den här matchen kanske vara mer vägvisande än någonsin. Båda klubbarna vill replikera efter Champions League-tappen. Viktigast är det nog för Real Madrid efter förlusten mot Levante i helgen och sedan djupdyket i onsdags mot City. Klockan 21.00 är det avspark och jag förutsätter att fotbollsvärldens blickar riktas till den spanska huvudstaden.


Mi Madrid! Mi campéon! En hyllning till Real Madrid och till Champions League.


- Valencia har inte släppt in så här många mål (26 st) på bortaplan, vid den här tidpunkten på säsongen, på 32 år.
- Gerard Piqué har slagit flest passningar till rätt adress den här säsongen, 1564 stycken. Det är 22 passningar fler till rätt adress än tvåan Sergio Busquets.
- Villarreal startade med elva spanjorer i startelvan i helgen. Det har aldrig hänt för den gula ubåten i La Liga tidigare.

- Daniel Jakobsson




Alla historier börjar någonstans, så även den om Flick. Men vår kan ta sin början under måndagen. 

Låt oss förtälja om Hålands fortsatta kaos, Lewandowskis första rejäla skada hittills i sin framgångsrika karriär eller Bayerns kross av Chelsea? Men jag väljer att börja i en annan ände, med den protest Eintracht Frankfurts fans gjorde i måndagsmatchen mot Union berlin. Man bojkottar alltså hela sin Nordwestkurve för att visa DFL hur fotbollen ser ut utan fans. Resultatet? Förlust. Jag är mer besviken på min klubbs ultras än Guden i Noas bok. 
Liksom man räddar en kinesisk tallrik från Ming från att krossas mot ett betonggolv gjorde Hansi Flick en makalös räddning av Bayerns fotbollsaura. Från ett bedrövligt spel med tydliga anti-fotbollistiska tendenser under Niko Kovac till ett livsbejakande spel. Fantastiskt att bese, det är fartfyllt och trevligt, målrikt och värt att lovordande besjunga med en ryslig kyrie eleison. 


Att helgen skulle bjuda på denna drös vackerheter hade man inte anat, men Renato Steffens sista mot Mainz i helgen var av det absolut vackraste slaget. En snurrfint och en yttersida. 



Hålla igång är väl vad Eintrachts fans egentligen kan allra bäst. Matchen i Europa League mot RB Sazburg blev uppskjuten på grund av orkanvarning och istället åkte ungefär 500 tillresande fans till en spontan hockeymatch mellan RB Salzburgs och Klagenfurts farmarlag och stöttade bortalaget Klagenfurt mot konglomeratet. 

Undrar om stormen dör ut innan matchen imorgon...?

Annars kommer det bli skapliga problem då Eintracht har inte bara två utan tre matcher inom loppet av 5 dagar. 
Kalle då!!!!! 

Hur man än vänder och vrider på det hamnar man i insikten att det nog är helt korrekt av Bayern. Flicks siffror är makalöst bra. 
Bara Julian Nagelsmann med det pannbenet han har kan åka till en på förhand tillknäppt match mot David Wagners Schalke 04 och klippa till dem med 5-0 i ett nödgat läge. Snart är det som i Första Kungaboken 8:27 - "Men kan verkligen Gud bo på jorden?" Ett halvår tills kanonisering, gode Julian. 

Are you serious? Hur är detta ännu en grej? Kom igen nu, Bundesliga. Get your image up.
?


Riktigt bra matcher finns det egentligen få av denna helg. 

Gott att vi då har Leipzig mot Leverkusen på schemat på söndagen. Matchen kan liva upp vår stämning rejält!


Arminia Bielefeld och mutskandalen 1971

- Axel Falk



Internt kaos (mer nedan) stoppade inte fullständigt oberäkneliga Lyon från att besegra favoriten Juventus, 1-0. Det efter en fantastisk första halvlek och en andra där det var stolpe ut för bleka italienska gäster som aldrig lyckades höja tempot.

Hemma mot bottenlagen i Ligue 1 ser det bedrövligt ut. Så fort ribban höjs levererar Tousart & co, snart sagt varje gång. Glädje och huvudvärk samtidigt för tränare Rudi Garcia.
Är Navas spelklar till helgen? PSG:s reservmålvakt Sergio Rico hade en riktigt dålig dag på jobbet mot Bordeaux. Paris vann, men släppte in tre mål. Tvåan lär ha gjort Rico sömnlös.
"Var är vårt OL?"
Supportergruppen Bad Gones är missnöjda i Lyon. Tränare Rudi Garcia buas ut varje gång laguppställningarna ropas ut. Flera spelare ifrågasätts. Mest i skottgluggen är nog ändå president Aulas. Hur är det med inställningen i truppen? Vad händer med pengarna som nu strömmar in efter arenabygget? Det är fyra år sedan man skulle släppa den ekonomiska handbromsen som byggplanerna tvingade klubben till. Inför veckans CL protesterade ultrasgruppen med rök och banderoller.
Vilket mittfält! Lucas Tousart stod för matchen enda mål. Bruno Guimarães gjorde sin andra match med med OL mot Juventus och visade att han har allt för att snabbt bli en publikfavorit. Roligast var det ändå att se Houssem Aouar växla upp när pressen var som allra hårdast på honom.
Dålig stämning! Saint-Etienne hakar på PSG:s och Lyons interna stök med en fullständigt absurd och hetsig ”dialog” kring målvaktsikonen Stéphane Ruffiers placering på läktaren den senaste tiden.

Ruffiers agent gick ut i radio och menade att det var ”en katastrof” och att tränaren Claude Puel ”dödat” målvakten. Klubben svarade i en kommuniké med att man funderar på rättslig process mot agenten Patrick Glanz. Man stannade inte där… Saint-Etienne har nu plockat fram Photoshop, raderat Ruffier från affischerna inför semifinalen i franska cupen, och ersatt honom med anfallaren Diony.
Formsvage världsmästaren Kylian Mbappé gjorde sig inte populärare och fick det hett om öronen på sociala medier efter det här klippet. Han ses gnälla på, i princip skälla ut, alltid oantastlige Marquinhos för brassens sätt att leda försvarsspelet mot Bordeaux. "Lär dig jobba hem mer än 45 minuter själv först...", var en av de snällare kommentarerna på Twitter.
Lyon – Saint-Etienne, 21:00 söndag 1 mars, Viasat Sport Premium
Stärkta av segern i CL borde väl Lyon ta en enkel seger i landets hetaste derby? För ASSE är numera ett bottenlag med en hel del problem internt. Inget är säkert när de här klubbarna möts. Helgardera.


Nere i Lyon har vi andra bekymmer...


- 34 sekunder – Nolan Roux (Nîmes) sköt säsongens snabbaste mål mot Rennes i helgen.
- 14 – Angel Di Maria är assistkung i Ligue 1 efter 26 omgångar. Bäst sedan Opta började mäta 2006.
- Olivier Giroud har varit inblandad i 14 mål (tio mål – fyra assist) i de 14 senaste matcherna han startat med Chelsea. Klar för Deschamps EM-trupp!?

- John Cederblad

SvenskaFans.com2020-02-28 10:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)