Verona-Bologna 2-1: Kris eller?

Verona-Bologna 2-1: Kris eller?

Fredagskvällen slutade med Bolognas sjätte förlust på de sju senaste matcherna.

Utgångsläget var ju inte det bästa med Schouten, Kingsley, Dijks och Skov Olsen på skadelistan, De Silvestri covidpositiv, Barrow och Mbaye på landslagsuppdrag, Santander nyss hemkommen från covidkarantän i Paraguay samt två tappra själar i form av Dominguez och Dominguez som spelar mer skadade än hela. Lägg därtill att både Sansone och Soriano ser ut att vara helt under isen så förstår ni att Sinisa Mihajlovic hade en del att skylla på efter fredagens förlust borta mot Verona.

Bolognatränaren ska dock ha all heder för att han inte tog på den stora offerkoftan när journalisterna grillade honom efter matchen. Det som av förståeliga skäl har stört honom mest är istället att laget inte har fått någon kontinuitet i träningen under den senaste månaden (julledigheten och de efterföljande covidutbrotten har satt stopp för det) och vi ser väl ganska tydliga resultat av det på planen.

För snärtigt och dynamiskt såg det sannerligen inte ut på Bentegodi. Hemmaspelarna gick segrande ur i princip varje duell och vi såg väl rätt tidigt vartåt det barkade, även om Orsolinis fina (och tidiga) ledningsmål fick oss sväva iväg för ett ögonblick.

Nu är Bologna spelledigt i drygt två veckor och ett ligauppehåll har sällan kommit lägligare. Personligen tror jag dock att Bologna, utöver den kommande träningsperioden, behöver någon slags injektion nu för att säsongen inte ska riskera att ta en ände med förskräckelse. Det kan vara två-tre förändringar i spelartruppen, ett skifte i den sportsliga ledningen eller kanske till och med ett byte på tränarbänken. Om de senare alternativen låter väl drastiska (och kanske även osannolika) så bör vi nog ändå påminna oss om att säsongen riskerar att bli fortsatt (covid)stökig och vi vill för allt i världen inte se ett energidränerat lag fira första maj med blott 33-34 inspelade poäng…

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 6

Aaron Hickey – 6
Kevin Bonifazi – 6
Gary Medel – 6
Luis Binks – 6
Arthur Theate – 5

Roberto Soriano – 5
Nicolas Dominguez – 6
Mattias Svanberg – 6,5

Nicola Sansone – 5
Riccardo Orsolini – 6,5

***
Ebenezer Annan – 6
Emanuel Vignato – 5,5
Marko Arnautovic – 5,5
Diego Falcinelli – Spelade för kort tid för att betygsättas
 

Mikael Mansjö2022-01-22 00:06:00
Author

Fler artiklar om Bologna