Carlo Castellani, 2024-02-03 15:00

Empoli - Genoa
0 - 0

Viktig poäng för Empoli hemma mot Genoa
Bättre och bättre dag för dag.

Viktig poäng för Empoli hemma mot Genoa

En chansrik match i Empoli slutade 0-0.

Efter en kvart snodde hemmalagets Cambiaghi åt sig ett friläge men räddning från Martinez i bortamålet. Bortalagets Sabelli fick elva minuter senare in bollen i mål på en andrachans efter lite flipperspel, men flaggan upp för offside i första läget.

Andra havleken var bara 7 minuter senare när Cambiaghi via Genoaförsvarare sköt i stolpen, det är svårt för den gode Cambiaghi med effektiviteten i år, trots mängder av chanser. Närmast att komma mål i andra halvlek var ändå bortalagets Spence med en nick som Empolis Luperto nickade bort på mållinjen. 

Men tjusigast var hemmalaget Destros klackavslut rakt i famnen på Martinez. Gudmundssons avslut strax utanför mål när klockan närmade sig övertid var en höjdpunkt för bortalaget som fick en utvisning strax efter på De Winter. Dennes andra gula kort kom efter att han fällt Fazzini strax utanför straffområdet. Detta skedde i den sista övertidsminuten, varför Azurri inte hann göra någonting med sitt numerära övertag.

Båda lagen fick således varsin poäng med sig från denna match. För Empolis del är det positivt att man nu ligger under strecket endast på målskillnad. I nästa omgång väntar bottenplacerade Salernitana på bortaplan.
 

Oskar Örn2024-02-06 16:37:52
Author

Fler artiklar om Empoli