Salernitana - Empoli
1 - 3

Viktig seger för Empoli borta mot Salernitana
Äntligen, Cambiaghi!

Tack vare två sena mål kunde Azurri få med sig tre fina poäng på fredagskvällen i och med segern med 3-1.

Det så viktiga första målet kom i den 23:e minuten när Zurkowskis passning nådde Cambiaghi. Denne kom ur position men kunde till få kontroll över situationen och försökte spela in bollen. Den nådde inte Empolispelare men gick istället via hemmalagets högerback Alessandro Zanolis huvud i en båge in i mål. Äntligen kom målet för Cambiaghi. Hela säsongen har han kämpat och mången gång har han kommit så nära.

Såväl Salernitana som Empoli hade sedan varsin målchans genom Cerri och Dia innan hemmalagets Kastanos verkligen testade Empolimålvakten Caprile i den första halvlekens sista minut. Det stenhårda skottet tvingade fram en reflexräddning av det högre slaget.

i den andra halvleken kunde Salernitana kvittera på nick genom Weissman i den 69:e minuten på nick. Men Empoli skulle vinna till slut. I den 86:e minuten gjordes Fazzini ner av hemmalagets Pellegrino i offensivt straffområde Niang lade en kylig straff till höger i målet och på resultattavlan stod det 1-2. Samme Pellegrini blev sedan av med bollen några minuter senare. Empoli snodde åt sig bollen och kontrade. Cencellieri kunde till slut slå in bollen i mål på passning från Niang.

3-1 till Empoli, som nu parkerar ovanför nedflyttningsstrecket i tabellen.