Vilka ska stanna och vilka bör lämna? En liten titt på Milans trupp i slutskeded på säsongen.

Vilka ska stanna och vilka bör lämna? En liten titt på Milans trupp i slutskeded på säsongen.

När säsongen börjar närma sig sitt slut så kommer här en liten fundering på vilka som bör lämna Milan i sommar och vilka man bör försöka hålla kvar.


Med en semifinal i champions league som väntar mot självaste Inter och med slutspurten i Serie A i full gång så tänkte jag gå igenom några spelare jag tycker bör antingen förlängas eller lämna i sommar.

Har valt att inte ta med dom mest självklara som tillexempel Dest och Tatarusanu då dom är i stort sett klara att lämna Milan. Sen är detta endast mina egna tankar, alla har olika åsikter så ha överseende med detta !

Zlatan Ibrahimovic : Vi börjar med våran svenska stjärna. 41 åringen som nu tyvärr är mer skadad än vad han är frisk ryktas redan nu vara halvt klar för Monza. Milan ledningen verkar inte vilja förlänga pga skadeläget och med spel i CL och toppplacering
i ligan har man inte råd med en skadad anfallare på bänken största delen av säsongen. Giroud börjar också bli med åren och orkar inte spela varje match och vi behöver en god ersättare för Giroud, en plats Zlatan inte kan ha med alla skador.
Själv är jag lite kluven, vill ha Zlatan i truppen samtidigt som jag inte vill ha en skadad spelare ta upp en anfallsplats i mitt Milan. Han får gärna vara kvar i Milans orginisation om han väljer att sluta, men det lutar åt Monza om han väljer att fortsätta spela..

Tiemoué Bakayoko: Förläng inte lånet och köp absolut inte han för en billig peng heller. Ser inte en plats för han i Milan, inte ens som en utfyllnadsspelare. Finns yngre och bättre.

Brahim Díaz: Denna är otroligt svår. Vi har sett killens höjder, men även när han är riktigt dålig. En spelare som ofta är bra mot stor lagen och visar framfötterna, för att sen återgå till nån slags mellanmjölk. Finns givetvis andra spelare i liknande värdemässigt på marknaden, men Diaz har endå varit i klubben ett tag nu och kan ligan. Jag säger nog att vi bör köpa han från Real för ett rimligt pris, eller fortsätta kanske få ett lån igen. Men det är nog många delade åsikter här !

Aster Vranckx: Har sett alldeles för lite av killen för att han nån jättebra åsikt. Kan vi få han för ett bra pris absolut, eller förlänga lånet. Han är ung och man har sett en viss potential. Svår !

Rafael Leão: Detta är för mig den lättaste, FÖRLÄNG! . Kosta vad det kosta vill, han vill spela för klubben och kan avgöra matcher på egna händer. Leão på spelhumör är en av världens bästa spelare, och att ha en sån i klubben som vill vara kvar så är det inget snack om saken. Det kommer kosta Milan en hel del, men det måste det få vara värt om vi vill fortsätta vara en toppklubb. Lycka till att hitta en lika bra spelare som kan ligan för samma värde. Jag kan skriva flera A4 sidor om hur mycket jag vill ha kvar Leão men ska avsluta här. Han är ung, vill vara här och kan bara bli ännu bättre med huvudet på rätt ställe, det är hans enda stora akilleshäl.

(Leao på spelhumör)

Junior Messias: Kan vi få något vettigt bud för han i sommar tycker jag han bör lämna, han håller inte på denna nivån om Milan ska fortsatt vara framgångsrika i CL. Tycker Saelemaekers är en bättre spelare och är yngre. Annars spela ut kontraktet, men förläng inte.

Ante RebicSälj ! Även här tycker jag inte Rebic håller måttet om Milan ska fortsatt vara ett topplag i CL och i ligan. Han är given på bänken idag och ser inga tecken på att han vill in i startelvan när han väl får chansen. Tycker han blir bara sämre, självklart mycket beroende på självförtroende också men nej, sälj han i sommar innan hans värde droppar ännu mer. Rycktas även bort redan nu.

Divock Origi: Sälj !. Hade lite förhoppningar om en nytändning i Milan efter ha nött bänk i Liverpool men nej, ingenting. Känner absolut ingenting när han är ute på plan. Träben och lat, det händer liksom ingenting. Hade gärna haft Colombo som en andra/tredje anfallare bakom Giroud istället för Origi. Sälj redan i sommar innan hans värde droppar för mycket, tror alldeles för lite på han nu. Han har fått chans efter chans och man kan inte skylla på ålder eller liknande heller. Absolut inte alla lyckas i Serie A, men han visa inget i Liverpool heller direkt under ett par år. Ser inte att det ska vända till det bättre.

Yacine Adli: Tycker lite synd om Adli, Pioli verkar inte tro på han. Tycker han endå har visat att det finns kvalité. Låna ut han eller sälj, håll han inte på bänken när han endå aldrig kommer få spela. Även om han inte är högerytter tycker jag han borde fått chansen där ute när inte Alexis eller Messias har presterat.

Charles De Ketelaere: Vi avslutar med CDK. Här kan man också skriva flera A4 sidor om hans första säsong i Milan. Killen har fotboll i sig, det har vi sett. Han är ung och kommer från belgiska ligan som har ett helt annat spel. Nu ska man inte jämföra han med Leão men han var inte heller nått att ha första säsongen i Milan. CDK har noll självförtroende just nu, allt han gör blir fel och man ser frustationen. Vi måste skynda långsamt, sälj absolut inte han i sommar, låt han minst få 1 säsong till och bevisa sig att han vill spela för oss rödsvarta. Både jag, du och CDK är besvikna på hans säsong. Tålamod är nyckeln här tror jag, även hur frustrerande det är. Man ska givetvis ha höga förhoppningar på ett 30 miljoners + nyförvärv men det har nog inte varit till hans fördel heller, pressen han måste känna för att leverera i stora Milan.

(inget verkar stämma för Charles De Ketelaere)

Säsongen är inte slut men det ska nog mycket till för att jag ska ändra åsikt i mina utlägg, men dom får gärna motbevisa mig !

Som jag skrev innan så är detta lite tankar ifrån mig! Man kan välja att tycka lika eller helt tvärtom, det är helt okej ! Tråkigt vore väl det annars =)

Nu avslutar vi denna säsong starkt och Forza Milan!








 

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-05-07 15:17:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1