Lagbanner
Nashvilles gör ändringar i truppen - Granlund och publikfavoriten får gå.

Nashvilles gör ändringar i truppen - Granlund och publikfavoriten får gå.

Emil Gilliusson sammanfattar lite kort om Nashvilles start på silly season.



Säsongen är officiellt slut och Nashville Predators är en klubb är ändringar för nästa säsong redan börjat ske.

Klubben som åkte ut redan i play in har valt att meddela ut att förändringar kommer ske efter denna säsong och General Manager David Poile har inte legat på latsidan där man har låtit meddela under veckans gång att klubben släpper sina två stora spelare med utgående kontrakt i den förre stjärnan Mikael Granlund samt den egen draftade och mångårige publikfavoriten Craig Smith till Free agency.

Granlund som hämtades in i ett byte från Minnesota där man åt motsatt riktning skickade bort talangen och svenskbekantingen Kevin Fiala som i efterhand kan ses som ett fiasko för Nashville och Poile, då Granlund har endast mäktat med att göra 35 poäng på det 79 grundseriematcher han spelat med Preds har Fiala frodats i Wilds och vuxit ut till att göra under denna säsong 54 poäng på 64 matcher.
Medans att släppa Granlund verkar ha varit enkelt så var nästa spelare i Craig Smith en svårare spelare att släppa.

Smith som har spenderat hela sin proffskarriär i Nashvilles organisation och med sina 661 matcher i grundserien så är han 4a på Nashvilles lista av mest matcher i organisationen.
Att Smith även är 4a i målligan och 6a i poängligan är ett bevis för hur stor och viktig spelare Smith har varit i truppen och även om det känns som hans prislapp kommer vara hög så är det tungt att han släpps.

Lite mer nyheter kring laget

Dan Hinote; Den gamle slagskämpen och Stanley Cup vinnaren som vi svenskafans känner igen mest från hans tid i Colorado där han spelade i Foppa och kanske främst från hans tid i Modo Hockey, där han på kort tid gick in och blev en publikfavorit där han visade sin tuffhet med att reta upp och slagsmål med Zdeno Chara.
?
Hinote har efter sin spelarkarriär sadlat om till att bli tränare och haft en intressant karriär där han har både varit assisterande och scout i Columbus organisation och kommer närmast från att varit med i tränarstaben i USAs ungdomslag, som har fått fram en hög spännande talanger som vi sett komma in i ligan de senaste åren. 

Kan Hinotes anställning vara ett tecken på Nashville går för att satsa på ungdomarna kommande år?




Devin Cooley som är målvakt har signerat ett 2 årskontrakt och kommer närmast från Univ. of Denver och kommer förmodligen att få stanna där en säsong innan han tas in till farmarlaget.

?Yakov Trenin,som ses en spelare som ska komma in och spela lite i de lägre kedjorna som har spenderat senaste året att pendla mellan farmarlaget fick ett nytt kontrakt på 2 år med en cap hit på 725 000 dollar, där det antas att han kommer få kliva in i Preds på heltid.

Michael McCarron och  Anthony Richard skrev även dom också på nya ettårskontrakt med Predators för att där McCarron fick med en cap hit på 700 000 dollar och Richard fick ett på 735 000 dollar.

Dan Hamhuis valde att efter uttåget ur slutspelet att hänga skridskorna på hyllan efter en framgångsrik karriär.Predators har även dom hakat på trenden att låna ut sina yngre spelare till lagen i Europa för att starta säsongen, där Trenin direkt efter att han skrivit på sitt nya kontrakt lånades ut till Ryssland och SKA St. Petersburg och talangen Eeli Tolvanen kommer lånas ut till sin gamla klubb Jokerit.

emilgilliusson@emilgilliusson2020-09-30 14:10:00
Author

Fler artiklar om Nashville