Lagbanner
Erik Karlsson toppar backarnas poängliga!

Erik Karlsson toppar backarnas poängliga!

9 av 10 poäng plockade på turnén och Erik Karlsson upp i toppen av backarnas poängliga.

Det har inte gått obemärkt att Ottawa gått som tåget under sin turné. Man har lyckats vinna fyra av sina fem matcher och har bjudit på ett fantastiskt målvaktsspel. 

Hela laget har verkligen presterat och visat fighter inställning varje match. Laget har verkligen tagit sista chansen att haka på slutspels racet och är nu bara 4 poäng bakom Boston Bruins som i skrivande stund ligger på sista wildcard platsen. 

Ottawa har nu återvänt hem för att spela tre raka matcher på hemmaplan. Först ut är Buffalo som ligger i botten av tabellen och är sedan länge helt avsågade från slutspel. Buffalo har även gjort sig av med flera viktiga spelare och bland dem båda målvakterna. Dem har helt enkelt tankat den här säsongen och istället satsar på framtiden. 
Det ska givetvis vara en match som Ottawa ska vinna speciellt med hur mycket man har att spela om.

Efter Buffalo kommer Calgary på besök som den här säsongen levererat över förväntningarna och har fortsatt fin chans till att ta sig till slutspel. 

Den tredje raka hemmamatchen för Ottawa är Boston Bruins. Och detta kommer bli en otroligt viktig match. En förlust skulle innebära att jakten på Boston skulle bli väldigt svår. Men en vinst skulle istället betyda ett intag på två poäng och en strid om den sista slutspels platsen ända in i det sista. 

Hela laget har som sagt visat på väldigt fin form den senaste tiden. Men det går inte att undgå vissa specifika namn. Andrew Hammond har varit lagets absolut bästa spelare sedan han axlade det stora ansvaret mellan stolparna när Lehner och Anderson finns på skadelistan. 

Han har verkligen vunnit matcher för laget, gjort avgörande räddningar och även bjudit på en hel del spektakulära räddningar. Hammond belönades även med att bli hela NHL:s första stjärna den gångna veckan. 

Erik Karlsson har även han visat på en fortsatt växande formkurva. Karlsson har öst in poäng och befinner sig nu i delad ledning med Chris Letang  i backarnas poängliga. Karlsson var själv omedveten om poängliga ledningen och svarade med.
– Gjorde jag? Det hade jag inte en aning om. Ja, jag tycker ändå att det gått sådär men det här kan kanske vara något att bygga på de sista tjugo matcherna, säger han i en intervju efter Ottawas 3-1-seger över Winnipeg.

Även unga killar som Hoffman och Zibanejad har visat på god form och funnits med i poängprotokollet nästan varje match. 

Matchen mot Buffalo spelas natten till Lördag (Svenktid) och sänds på viasats kanaler.


Go Sens Go!

Henrik Rittblad2015-03-05 15:14:51
Author

Fler artiklar om Ottawa

Tkachuk kan avgöra Senators framtid