2020-11-25 21:00

Inter - Real Madrid

 Ett skadedrabbat Real Madrid i Milano

Ett skadedrabbat Real Madrid i Milano

Vem hade trott när Champions League grupperna lottades i början av oktober att tungviktsmötet i grupp B på Giuseppe Meazza skulle spelas mellan gruppfyran Inter och grupptrean Real Madrid, snarare var förutsättningarna en given gruppfinal. Nu ska vi inte räkna bort varken Inter eller Real Madrid ännu men det är en match mellan två pressade klubbar. Tre helt avgörande pinnar står på spel när Zidane och Conte beskriver måstematchen som, una final.


Real Madrid
Real Madrid föll som bekant i premiärrundan mot Shakhtar hemma på Alfredo Di Stefano, var bara några sekunder ifrån att upprepa samma resultat borta mot Mönchengladbach men en poäng var räddad och givetvis var det även tändvätska inför hemmamötet med Inter. Där tog Los Blancos sin första seger i gruppspelet. I en fin och underhållande match där Inter kom ikapp till 2–2 i andra halvlek men med drygt tio minuter kvar av matchen då slog 19 åringen Rodrygo till för Real Madrid när han punkterade tillställningen. 

 

Sedan mötet med Inter i Madrid har Real två raka bortamatcher utan vinst, laget har därmed halkat ner till en fjärdeplats i ligan och har sex poäng upp till ledarna Real Sociedad. En stor faktor till att Zidanes lag har varit så inkonsekventa är skadefrånvaron och Coronasmittan i perioder på nyckelspelare. Ett skadedrabbat Real Madrid reser till Milano utan kaptenen Sergio Ramos, Karim Benzema och Fede Valverde. Tre helt avgörande spelare för oss. 
 
Därutöver är högerbacken Alvaro Odriozola fortfarande skadad, anfallaren Luka Jovic är Corona smittad och sitter i karantän. Även Éder Militão och Casemiro lämnade in positiva coronasvar för ca 3 veckor sen, mittfältsgeneralen har däremot fått klartecken till kvällensmatch men oklart hur formen ser ut efter 19 dagars frånvaro. 
 
Som bekant kom även Eden Hazard precis tillbaka efter ännu ett bakslag. En väldigt viktig detalj för Real Madrid som saknar den offensiva referenspunkten Benzema och ävenledes eftersom Real har varit så svaga i sista tredjedelen under inledningen. 
 
Zidane beskrev matchen som ännu en final på presskonferensen och inte blir de förväntningarna mindre matchande med verkligheten när tungviktsmötet spelas på Giuseppe Meazza, just i den arenan i Milano vann Zidane sin förstatriumf som Real Madrid coach när han plockade hem den 11:e Champions League titeln mot ärkerivalen Atletíco. 
Ni känner till historien därefter. 



Elvan behöver vara med direkt från start, förvara som en enhet, undvika Inters snabba omställningar, stoppa inspelen mellan ytterback och mittback som Contes lag var så skickliga på i första mötet. Ju längre matchen går desto mer måste Inter gambla, Inter måste gå för det hela, de behöver en seger annars kan det se riktigt mörkt ut i de sista omgångarna för italienarna. Förhoppningen är att när Madrid nu inte är lika pressade även om Real är i stort behov av poäng blir det lite större ytor för anfallsspelet och kan trion vara lite mer effektivare där kan det ge defensiven lite andrum. 

Jag ska förstås inte bortse från om Gladbach skulle vinna matchen så kan det blir väldigt knepigt för antingen Real eller Inter att avancera vidare. 

Trolig startelva: 4-4-3
Thibaut Courtois,
Daniel Carvajal, Raphael Varane, Nacho Fernandez, Ferland Mendy,
Luka Modric, Toni Kroos, Isco,
Asensio, Eden Hazard & Mariano Diaz.
 

Inter
I Serie A har Inter fått en trögstart, laget står bara på fyra segrar åtta omgångar in i seriespelet och i Champions League står italienarna fortfarande på noll segrar. Det har blivit två kryss mot Mönchengladbach och Shakhtar Donetsk samt en förlust senast i Spanien mot Real Madrid.

I helgen gjorde Contes lag en stark vändning mot Torino när man vände 0-2 underläge till 4-2. Tre viktiga poäng var räddad, och givetvis var det också en moralboost inför måstematchen. Conte likt Zidane beskriver matchen som e finale/ una final. Men italienaren påpekar också att historien visar att det blir en svårmatch eftersom Real Madrid står på andra sidan. 


Europa Cupfinalen 1963/64, 3-1 till Inter, glöm inte signore Antonio Conte.

Contes mannar har inte alls nått upp till förväntningarna, förvånansvärd är det framförallt försvaret som läcker. Tillskillnad från Real Madrid är Inter väldigt starka i de offensiva zonerna. Förutsättningarna finns och sett till helgens match då Alexis Sanchez, Lautaro Martinez och Romelu Lukaku nätade har Milano laget en god chans att slå skadedrabbade
Real Madrid. 

Trolig elva: 3-5-2
Samir Handanovic, 
Alessandro Bastoni, Stefan de Vrij, Milan Skriniar, 
Ashley Young, Arturo Vidal, Roberto Gagliardini, Nicolò Barella, Achraf Hakimi, 
Romelu Lukaku & Lautaro Martinez.

 

Head to Head 16 matcher totalt:
Real Madrid 7 vinster, 23 mål
Inter 7 vinster, 21 mål 
Oavgjord 2 


Juanitos berömda uttalande efter förlusten mot Inter i Milano.
“Noventa minuti en el Bernabéu son molto longo” 


Tid: Ikväll 21:00
Domare: Anthony Taylor (England)

Hala Madrid!

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2020-11-25 13:39:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid