10 bilder som förklarar Spaniens förlust

Spanien tog emot Schweiz i en match som enkelt skulle vinnas. Vad hände sedan?

Jo, hörnor hände. Spanien förlorade hemma mot Schweiz med 2-1. Detta trots att Luis Enriques lag hade gruppsegern i Nations League i egna händer förmådde sig laget inte att vinna mot alplandet Schweiz. Schweiz gör två mål på hörnor, det måste rättas till i nästa match.

Detta ställer saker på sin spets då La Roja är tvingade att vinna mot Portugal på tisdag för att ta förstaplatsen. En tuff uppgift men inte omöjlig. Men då måste Spanien prestera på topp och sudda ut alla negativa tankar som eventuellt lever kvar sedan lördagskvällen i Zaragoza.

Hur blev det så här? Här är 10 bilder som förklarar Spaniens förlust.

De spanska fansen var segervissa inför matchen mot Schweiz på Romareda i Zaragoza.

Manuel Akanji stötte in 1-0 för Schweiz i den 21 minuten och gjorde sitt första landslagsmål.

Yeremy Pina var inte helt nöjd med resultatet i halvtid (0-1).

Spanien kvitterar i den 55:3 minuten genom Jordi Alba. Assist genom Marco Asensio och de båda firar efter målet.

Jordi Alba skickar kärlekshälsningar till – ja, vem då?

Sergio Busquets och Eric Garcia i duell med Breel Embolo. En duell spanjorerna gick vinnande ur. Men den sistnämnde skulle svara med att tysta spanjorerna...

...Embolo skickade in 2-1 för Schweiz strax därefter och Spanien var nere för räkning.

Breel Embolo firar med laget. Närmast i bild Manuel Akanji som gjorde 1-0-målet och assisterade till 2-1-målet.

Luis Enrique har mycket att tänka på inför matchen mot Portugal på tisdag. Vinst är det ända som räknas för att Spanien ska vinna gruppen.

Schweiz firar segern efter matchen. Spanien får gå tillbaka till ritbordet och taktiktavlan.