Inför Atlético B-Puertollano

Då A-laget inte spelar denna helg riktar vi in oss på Atlético B istället och kör en inför-artikel.

Atlético B möter fjärdeplacerade och mycket bortastarka Puertollano den här helgen och en seger är nästintill ett måste om man vill undvika att dras in i den absoluta bottenstriden.

Våra unga grabbar som representerar vår klubb ligger just nu på en oroväckande sextondeplats trots att man i de två senaste omgångarna tagit två oerhört viktiga skalper mot Universidad och Ourense.

Förklaringen till den prekära tabellsituationen är ganska enkel. Nedanstående bortastatistik talar sitt tydliga språk:

TALAVERA - ATLÉTICO B 1-3
LEGANÉS - ATLÉTICO B 1-0
PONTEVEDRA - ATLÉTICO B 2-0
UNIVERSIDAD - ATLÉTICO B 5-0
PUERTOLLANO - ATLÉTICO B 2-1
ALCORCÓN - ATLÉTICO B 3-0
RAYO VALLECANO - ATLÉTICO B 0-0
PLAYAS DE JANDÍA - ATLÉTICO B 2-1
RACING FERROL - ATLÉTICO B 1-0
FUENLABRADA - ATLÉTICO B 1-0
RACING B - ATLÉTICO B 1-1
CELTA B - ATLÉTICO B 3-2
LANZAROTE - ATLÉTICO B 2-2
OURENSE - ATLÉTICO B 0-1

Summa summarum, på 14 bortamatcher har laget endast lyckats skrapa ihop 10 poäng vilket måste anses vara rent sagt ut bedrövligt och man börjar nästan undra om grabbarna får ta cykeln till bortamatcherna… Som tur är har laget presterat något bättre på hemmaplan och tagit 21 poäng. Vi skall dock inte vara helt nöjda med detta heller då laget slängt iväg 21 pinnar på hemmaplan.

Som ni förstår är helgens match mot Puertollano oerhört viktig. När lagen möttes i höstas förlorade Atlético B med 2-1, även om resultatet inte speglade vad som egentligen skedde på planen. Atlético tryckte på från första minut, men den storspelande målvakten i Puertollanos mål, Luis Caba, gjorde nog en av sina bättre insatser i sitt unga liv och gjorde ett antal fantomräddningar. Istället för ett logiskt 0-1mål kom istället en knäpp på näsan i den 25:e minuten och helt plötsligt låg våra grabbar under. Laget lyckades dock resa sig och bara några minuter senare, i den 33:e minuten, var ordningen återställd då David Rodríguez petade in kvitteringen. I början av andra halvlek trummade Atlético på och Puertollano valde att backa hem och kontraslå när tillfälle gavs. Ett sådant gavs tyvärr i den 52:a minuten då Puertollano drev upp bollen på motståndarnas planhalva och där man till slut lyckades slå ett inlägg som vår käre Marcos Martín petade in i eget mål(!). Efter det snöpliga målet orkade inte laget resa sig. Revansch är att utkräva den här helgen!

Trolig startelva:

               Roberto

Kily - Bertin - Rives - Fernández

Márquez - Vara - Pollo - Loabarrieta

      Rodríguez - Rufino


Datum och tid får jag återkomma med, men en sak är säkert, matchen sänds varken på Tv4+ eller Sportexpressen. Skrämmande…

Aupa Atléti!

Daniel Szostak 2001-03-23 08:00:00
Author

Fler artiklar om Atlético