Cerezo talar ut

Till radiokanalen Cadena Ser har Enrique Cerezo talat om de senaste dagarnas turbulens som skapats inom klubben på grund av Aguirres och Maniches märkliga uttalanden i media.

I radiointervjun valde Cerezo att förringa det som Maniche uttryckt i media och menar på att portugisen måste ha skämtat när han rekommenderat supportrarna att dra till Gran Vía om de var sugna på att se lite spektakel. När det gäller Maniches uttalande om att klubben inte är särskilt stor kan man skönja en viss kritik mot spelaren när Cerezo säger: Maniche måste veta att vi värvade honom för att göra klubben ännu större och det han måste göra som en professionell spelare är att spela fotboll och inte gå ut och säga saker som jag tror att han inte menar.

Vidare säger Cerezo att portugisens framtid fortfarande är oklar, men att ryktet om att spelaren bara har några månader kvar i klubben är felaktig då spelaren har ett kontrakt på tre år och måste därför visa varför han kommit hit och varför har han så många fina meriter bakom sig.

Cerezo gör nog det enda vettiga i det här läget och försöker förmildra spelarens tydliga tecken på storhetsvansinne de senaste dagarna. Maniche lär behöva några dagars lugn med tanke på det helvete som väntar honom på Calderón på söndag eftermiddag då han med all förmodan får höra ett och annat. Det lär få honom att illa kvickt vilja försvinna från Manzanarezklubben. Welcome to hell Maniche! På söndag får du verkligen uppleva ett spektakel på Calderón!!
Men lugn, du kan nog dra till Gran Vía efter matchen och roa dig lite och dränka dina sorger…

När det gäller Aguirre säger Cerezo att klubbledningen stöttar honom ända in i döden. Undertecknad tycker nog att valet av ord känns lite väl tilltagna med tanke på hur ledningen stöttat tidigare tränare ända in i döden, men det är givetvis positivt att Cerezo går ut i media och visar förtroende för tränaren. Cerezo sade bland annat att han (läs Aguirre) gör ett enormt jobb…och det är fortfarande 11 matcher kvar att spela…

Summa summarum, Enrique Cerezo har i och med gårdagens radiointervju i Cadena Ser gjort det enda vettiga och det som man faktiskt kan kräva av en klubbordförande, nämligen att lugna ned de heta känslorna som de senaste dagarnas kommentarer förorsakat och att försöka ge spelarna den arbetsro de behöver för att uppnå en Europacupplats. Cerezo gör nog helt rätt i att inte peka ut Maniche som det svarta fåret. Han vet om att supportrarna tar hämnden i egna händer på söndag eftermiddag. Stackars Maniche…

Källa: elmundodeportivo.com

Daniel Szostak 2001-03-25 15:49:00
Author

Fler artiklar om Atlético