Estadio del Mediterráneo, 2024-02-24 21:00

2 - 2

Almería – Atlético Madrid: Bortaformen håller i sig
En dyster insats borta mot tabelljumbon

Almería mötte Atlético Madrid på Power Horse Stadium. En jämn match där båda lagen hade chansen att vinna. Atlético Madrid är nu bara tre poäng före Athletic Club som har en match mindre spelad.

Ett tidigt mål för Atlético Madrid efter bara två minuter gör gästerna 1–0. Det är mittbacken Reinildo som flyger fram längs kanten och dribblar förbi två Almería spelare, innan han slår ett inlägg till Correa som gör mål. Efter målet verkar det som att Atlético spelarna är nöjda och ska nu bara spela av matchen. Matchtempot är väldigt lågt och båda lagen verkar tro att matchen är avgjord redan. Det blir mycket bolltapp från Atlético förmodligen på grund av spelarnas dåliga fokus. Bolltappen och den dåliga fokusen i matchen gör att Almería börjar tro att de kan göra något och de växer in i matchen. Efter cirka en halvtimme spelad kommer kvitteringen genom unge Luka Romero som från distans överlistar Oblak i mål. Svagt försvarsspel från Atlético två gånger om. Först när Marc Pubill får driva in längs kanten, sen i skottläget när det är fem spelare runt Romero men ingen pressar eller försöker blockera skottet. Målet Romero gör är Almerías första mål sedan november förra året. Självförtroendet ökar både för Almería och från den unga målskytten. Romero är spelaren som drar sitt lag framåt offensivt och allt går genom honom efter målet. Atlético vaknar till något i sista kvarten och skapar några halv chanser. Den bästa chansen är ett distansskott från Samuel Lino som målvakten räddar. Däremot är det fortfarande ett Atlético som ser ut att vara kvar i omklädningsrummet.

Det är ett Atlético som tar över matchtempot i andra halvlek efter Simeone förmodligen har skrikit på dem. Det dröjer lite mer än tio minuter innan Atlético utnyttjar sitt övertag och tar ledningen. En omställning för Atlético där De Paul driver fram med bollen relativt ostört och med hjälp av en Almería försvarares ben gör 2–1. Efter målet verkar det som att Atlético har lärt sig från första halvlek och behåller kontrollen över matchen. Ett läge för att utöka ledningen kommer genom Riquelme som skjuter ett distansskott som tar i ribban. Något senare i matchen är det Luka Romero som skapar problem för Atlético försvaret. Han driver in från kanten spelar ett snabbt väggspel med Viera och skjuter sedan med yttersidan bollen i mål. En otrolig prestation från tonåringen. Något frågetecken kring Oblaks målvaktspel då skottet går mot första stolpen men han lyckas ändå inte rädda. Bara någon minut efter verkade Reinildo få nog på Romero och ger honom en ganska hård tackling. Tacklingen resulterade i att Romero behövde kliva av matchen. Inget lag kunde riktigt få grepp över matchen efter kvitteringen. Det blir svajigt och chanser åt båda hållen. Morata har två riktigt bra chanser sista tio för att avgöra matchen. Första chansen skjuter han alldeles för svagt och målvakten lyckas rädda. Nästa chans kommer med bara minuten kvar, när en Almería rensning går rakt till anfallaren som på volley skickar bollen över mål. Även Almería har sin chans att vinna matchen men Oblak lyckas rädda.

Tankar efter matchen
Det känns som att kritiken är likadan varje vecka. Denna match är det två mål offensivt men ändå tycker man att Atlético inte gjorde något. Det saknades motivation och intensitet i första halvlek, spelarna kan inte vara nöjda med att leda 1–0 mot tabelljumbon som de är i första halvlek. Det är lätt att bara kritisera men det gäller att hylla också även om man måste hylla motståndaren. En otrolig insats från 19 åriga Luka Romero, han började lite osäkert men efter målet dominerar han Atlético. Reinildo och Lino kunde inte stoppa han när han dribblade på sin kant. Romero startade framför den bästa målskytten Arribas och tog verkligen sin chans. För att hylla en Atlético spelare då väljer jag att hylla Pablo Barrios som alltid ger sitt allt på planen. Det var konstigt att Simeone inte roterade mer på mittfältet, Barrios, De Paul och Koke startade allihop. Det är också dem tre man tror kommer starta mot Athletic Club på torsdag. Koke och De Paul såg trötta ut under matchen, de hade nog behövt börja på bänken denna match. Den dåliga bortaformen fortsätter för Atlético och det är nu den nionde bortamatchen utan seger i ligan. Med detta kryss hänger även topp fyra löst. Athletic Club är endast tre poäng bakom Atlético. Däremot möter de Real Betis borta i nästa match och Betis är riktigt starka hemma. Förhoppningsvis kan vi få hjälp av dem. Bortaformen och den oinspirerade offensiven dödar hoppet man hade inför returmötet i cupen som väntas.

Matchens spelare
Almería: Luka Romero, ingen annan spelare var ens i närheten av lika bra som han var i denna match. Som sagt tidigare allt gick genom honom offensivt.
Atlético Madrid: Pablo Barrios, gav sitt allt hela matchen och en av de få Atlético spelarna som är godkända.
Nästa match för Atlético är Athletic Club på torsdag i Copa del Rey semifinalen. Almería möter Celta Vigo i sin nästa match.