Malaga - Almeria 3-1
Izquierdo fullbordade sitt hattrick i 90 minuten när Almeria föll

Almeria kom till Malaga med vetskapen att en förlust skulle placera dom sist i tabellen. Trots drömstart förmådde inte Almeria att rubba ett för dagen spelförande Malaga. Matchen slutar 3-1 till hemmalaget efter en horribel domarinsats och svagt försvarspel av Almeria. Efter denna match ställer vi oss undrande till vad/vem som skall rädda Almeria från nedflyttning.

6 Feghouli blixtrar till och visar prov på teknik av den högre skolan, något som bådar gott för resten av säsongen

8 Uche driver bollen mot straffområdet och hittar Luna på vänsterkanten som med ett hårt pressat inlägg försöker hitta Ulloa som missar bollen och det blir Almerias lycka då Feghouli får helt öppet mål och gör inget misstag. 1-0!

13 Farlig chans från Malagas Rondon när han dribblar in från vänstra delan av straffområdet och avlossar ett skott som tar på en Almeria försvarare och går strax utanför

16 Hemspel till Diego Alves håller på att grusa Almerias drömstart då Alves skjuter bollen på anfallande Malaga spelare som för en stund får ett jätteläge innan Diego Alves revanscherar sig med en jätteräddning.

Efter målet känns det som Almeria spelarna glömt bort hur man försvarar sig, speciellt på högerkanten där Michel har det riktigt jobbigt mot Fernandez

20 Misstänkt straffsituation när Apono i Malaga blir nergjord i straffområdet av Marcelo Silva efter inspel från vänsterkanten.

31 Malagas Rondon har en farlig nick som går rakt på Alves och ut på Silva som med lite tur kan få undan returen

35 Almerias Bernadello varnad för fördröjande av spel, konstigt beslut av domaren då endast 35 minuter hade gått av matchen, känns som en kompensations varning.

38 Malagas Apono får nästan Almeria fansen att sätta paellan i halsen då han avlossar ett rungande skott från cirka 25 meter som stryker kryssribban

47 Dubbelvarning Ulloa och Camacho efter gurgel vid mittplan

Första halvlek sammanfattning

Bra start av Almeria, då man hittar spelare med fart och kombinerar bra längs kanterna.
Detta resulterade i 1-0 målet som får krediteras Uche och Luna för fint sammarbete på vänsterkanten.

Målskytten Feghouli var en positiv överraskning med sitt irrationella spel i första halvlek, detta är den enda ljuspunkten man kan hitta när det gäller Almerias spel.

För efter målet verkar Almeria försöka försvara sin 1-0 ledning och faller för djupt ner i banan vilket leder till att Malaga radar upp kvalificerade målchanser, 1-1 hade nog varit ett rättvist resultat efter första halvlek.

49 Almerias Luna varnas efter att ha blivit överspelad på sin kant.

50 Malagas offensiva mittback Weligton är återigen nära att kvittera då han på en fast situation får en slumpchans i straffområdet, skottet tar i huvudet på en Almeria spelare och håller på att ställa Alves i mål.

51 Almerias första byte, Uche ut och Juanito in. Ett klart defensivt byte av Oltra.

52 Ett högerinlägg som skarvas av Carlos Garcia letar sig fram till nyinsatte Enzo Maresca som får jätteytor i straffområdet och placerar säkert in 1-1!

60 Crusat in , Feghouli ut.

63 Almerias Piatti får ett inlägg från vänster som han försöker nicka direkt på mål, tyvärr har han inte längden på sin sida, vilket resulterar i att nicken går långt över Caballero´s ribba.

70 Bollen ligger i återigen i Almerias nät, men denna gång blir det dock bortdömt pga av att bollen sparkas ur händerna på Diego Alves. Fernandez varnas för förselsen.

74 Piatti får en genomskärare från högerkanten och han lobbar på volley över sent utrusande Caballero som får se bollen ta i insidan av stolpen och rulla längs mållinjen och ut. Nära!

76 minuten tar Ulloa sitt andra gula kort när han har händerna lite högt i en situation, ett kort som ser väldigt billigt ut när man ser repriserna. Känns som att domare Izquierdo har tappat matchen helt vid det här laget.

78 Almerias försvar missar totalt i markeringen vilket ställer Rondon helt fri efter ett tidigt högerinlägg, Rondon gör inget misstag när prickar in 2-1 med huvudet.

85 Henok visar prov på fin spelupfattning när han friställer Crusat på första stolpen, avslutet touchas i stolpen av Caballero och går till hörna.

86  Efterföjande hörna för Almeria nickas runt i straffområdet när helt plötsligt Malaga spelarna slutar spela och vinkar på frispark, spelet fortsätter och
Silva får ett gyllene läge mitt i straffområdet, men hans volleyskott räddas av en just nu storspelande Caballero.

88 Almerias Luna tar sitt andra gula kort. Ridå ner!

91 Tränare Oltra tappar tålamodet och blir uppvisad på läktaren. Därmed fullbordar domaren sitt hattrick.

93 Inhopparnas kväll fortsätter då Maresca efter inkast klackar bollen bak till en fri Juanmi som enkelt kan placera bollen bakom en uppgiven Alves i Almeria målet

94 Domaren blåser av matchen.

Match sammanfattning

Almerias drömstart hjälpte inte mycket till när Malaga drog upp tempot och faktiskt insåg att de kunde och ville vinna detta andalusiska derby.
Spelet från Almerias sida såg krystat ut och man vände inte på spelet tillräckligt snabbt då bollen fastnade allt för länge på mittfältet.
I andra halvlek satt man nästan och väntade på att en boll skulle slinka igenom det inte helt ramstarka Almeria försvaret, när det väl hände var inte
Enzo Maresca sen att tacka för kaffet och sätta 1-1. Nu lutade skutan mer än vasaskeppet på sin ljungfrufärd och det var bara en tidsfråga innan andra målet skulle komma för Malaga.

Mycket riktigt skulle målet komma 26 minuter senare när Almerias försvar agerade som ett pojklag i markeringen. 3-1 målet från Juanmi måste nog ändå vara matchens behållning, då Enzo Maresco riktigt vacker klackar fram ett inkast till Juanmi som avslutar säkert i målvakten hörn.

Som vanligt fick vi se ett allt försiktigt bortalag efter att man tagit ledningen och bytet av Uche mot Juanito kändes bara konstigt i det läget av matchen.
Man kan lätt säga att Pellegrino vann matchen i matchen mot Oltra. Slutet hade kunnat blivit spännande om inte domaren bestämt sig för att döma åt ett håll.
Detta var en tung förlust för Almeria som nu parkerar på sista platsen i tabellen.