Barcelona - Almeria 3-1

Den lille hos de stora fällde lilla Almeria

Lionel Messis kungakrona sitter lika säkert som någonsin tidigare på den lille trollkarlen från Argentina. Barcelonastjärnan såg med sina två mål till att cementera Almeria kvar i bottenträsket samtidigt som han nu leder skytteligan på 29 mål, ett bättre än värsta konkurrenten Cristiano Ronaldo, Real Madrid. Hemmalaget Barcelona blev, precis som väntat, en alldeles för svår nöt att knäcka. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Ett vilt kämpande Almeria gör en riktigt bra första halvlek då man allt som oftast höll hemmalagets bolltrollare på rätt sida om försvarslinjen.
Barcelona hade ett mäktigt bollinnehav men Almeria visade en otrolig vilja och kämpade heroiskt.
I den 31:a minuten tvingas Barcelonas Krkic byta och en annan ”hyfsad” spelare äntrar planen, David Villa. Många halvchanser speglar de första 45 minuterna, de flesta, planenligt,  för hemmalaget.
Halvleken förblir mållös, ett resultat som vilket bortalag som helst i världen såklart varit nöjd med. Slå det Arsenal!

Hemmalaget startar akt 2 genom att spela lite rakare och snabbare vilket tvingar spelarna i Almeria att sjunka lägre i sina utgångspositioner.
I 50:e minuten bryts ett av otaliga hemmaanfall av Almerias högerförsvar och bollen hamnar hos Piatti som i hög fart tar sig fram efter högerkanten. Barcelonaspelarna som hamnat lite för högt med laget kan bara se på hur Almeria skapar en 2-1 situation där Piatti levererar en perfekt passning till Corona som elegant enkelt lurar Pinto med en bredsida i hans vänstra hörn. 0-1!!!!
Stadion tystnar tillfälligt och Almeriaspelarnas jubel hörs nästan in i TV-soffan.

Glädjen för bortalaget skulle visa sig bli kortvarigt. I den 53:e minuten slår Messi en magisk passning från mittplan till inbytte David Villa(Krkic i 17:e) som petar bollen förbi Alves innan bortamålvaktens händer fäller den framrusande storstjärnan. En solklar straff som ingen motsätter sig. Messi lägger upp bollen på nio meter och är säkerheten själv när han lurar målvakten i fel hörn och 1-1 kommer upp på resultattavlan.

Tio minuter senare är det åter igen dags för Alves att vittja nätet då Thiago nickar in 2-1 efter fint spel av hemmalaget.
Uppförsbacken blev med ens riktigt brant för Almeria som ligger fast förankrat i botten på La Liga då man nu måste göra ytterligare ett mål för att nå oavgjort och poäng som kan hjälpa laget att nå fastare mark. Några tappra försök görs under halvlekens sista 20 minuter men närmre än ett hyfsat skott mitt på Pinto kommer man inte utan Messi kan ”döda” matchen på övertid (92´) då han snor bollen från en olycklig Silva, och fri med Alves chippar han snyggt  in slutresultatet 3-1.

Summering

Med nästan 75% i bollinnehav över 90 minuter så måste man tillstå att vinsten inte alls var orättvis.
Almeria gjorde en riktigt bra match då samtliga spelare krigade berömvärt. Sist lagen möttes så förnedrades Almeria på sin hemmaplan med horribla 0-8, så denna match var verkligen ett steg i rätt riktning.

Henok Goitom kom in i den 71:a minuten men hade svårt att göra något då bollinnehavet för bortalaget var i princip obefintligt under långa stunder.

Man kan bara konstatera att Almeria gör en bra bortamatch mot ett av världens bästa fotbollslag. Det är i sanningens namn inte dessa matcher Almeria ska vinna för att jobba sig över det förhatliga nedflyttningsstrecket.

Nu ser vi fram emot ”vändningen” som förhoppningsvis startar på Estadio Juegos Mediterrañeo den 16 april klockan 20,00 då Valencia kommer på besök.