När ska Nuñéz-pengarna rädda Almeria?

När ska Nuñéz-pengarna rädda Almeria?

Almeria är i starkt behov av förändring för att klara det nya kontraktet när La Liga-säsongen kommer att summeras i maj.

UD Almeria har problem.

Men måste det problemet kvarstå? Almeria fick 25 miljoner euro när Nuñéz gick till Liverpool sommaren 2022. Det är pengar som vilket lag som helst skulle tacka jag till. Inte minst genom en vidareförsäljningsklausul. Än mer som nykomling i den spanska högstadivisionen.

Att en nykomling ligger långt ner tabellen tillhör regel snarare än ett undantag. Men många supportrar kring den vackra Alahambra-borgen i Almeria frågar sig säkerligen: varför har inte Nuñéz-pengarna använts bättre? Frågan är befogad.

I vintras värvades fem spelare in för motsvarande 26,5 miljoner euro in. Delvis finansierat av försäljningar. Samtliga offensiva spelare, förutom Kaiky, en mittback från Santos.

Men anfallsspelet har - både innan och efter januarifönstret - varit Almerias minsta problem. 32 mål framåt på 27 matcher har den andalusiske klubben mäktat med. Det är fem mål färre än fyran Real Sociedad. Däremot har laget släppt in 47 mål - näst flest i hela ligan.

Det återstår elva matcher av säsongen. La Ligas bottenstrid lever i allra högsta grad, med tio poäng som skiljer mellan nästjumbon Almeria och sjuan Athletic Club. Inga större mirakel krävs från Almerias sida - men en förbättring defensivt är nödvändigt. Klarar man det? Och gör man det - kan Almeria värva in fler defensiva spelare under sommaren? Eller är Nuñéz-pengarna redan borta?

Fredrik Sanz Lerenafredrik.sanz@hotmail.comTwitter: fredriksanz2023-04-04 17:45:05
Author

Fler artiklar om Almeria