Santiago Bernabéu, 2022-02-06 21:00

Real Madrid - Granada
1 - 0

Asensios bomb räddade uddlöst Real Madrid – Granada-spelare bäst på planen

Mister Carlo Ancelotti fortsätter med udda matchuttagningar. Ingen Eden Hazard från start, och Isco på topp istället för Luka Jovic. Nåja, det räckte ändå till slut – 1-0 utan att det sprakade på planen. Real Madrid dominerar matchen i stort, men bör göra ett par fler mål. Men den för dagen fenomenale Luis Maximiano i Granada-målet satte stopp för det

Matchen:
Det var ett öppet okontrollerat spel till en början. Inte många minuter hade gått innan unge fransmannen Eduardo Camavinga höll på att strula till det som siste man och ge Granada en gratischans på kontring. Men situationen reddes ut innan anfallaren kom loss med bollen.
I övrigt var det en halvlek där hemmalaget försökte få igång ett tryck mot Granada, utan att lyckas. Det är för tunt med Rodrygo, Isco och Marco Asensio som topptrio.
Till andra halvlek gör Don Ancelotti ett byte – Camavinga ut, Federico Valverde kommer in.
Det bytet gör stor skillnad. Toni Kroos flyttas då ner som “sexa” på mittfältet, där Camavinga spelade innan. Med Valverdes fysik och löpstyrka kunde Los Blancos bryta igenom linjerna tydligare genom Granadas lagdelar. Då lyckades Real Madrid få bättre tryck på gästerna.
Dessvärre var det fortsatt svårt att kunna hota Granadas målområde med Isco i sin fria falsk-nia-roll. Lägena som blev kom från distansskott och några fåtal fina kombinationer. Det var också via skott utifrån kvällens enda mål gjordes. Asensio fick ett öppet läge med boll strax utanför straffområdet och dundrade iväg ett hårt vristskott i bortre gaveln, otagbart för Maximiano.
Granadas målvakt var i övrigt briljant. Han var en vägg utöver målet, inte minst när han lyckades rädda ett Asensio-skott från nära håll i en sidoförflyttning.
Mot slutet blev det spel mot ett mål. Med nyinbytte Eden Hazard och Luka Jovic såg det mycket bättre ut, även om sista kvaliteten fortfarande saknas när Benzema och Vinicius Junior inte spelar.