San Mamés, 2024-02-29 21:30

Athletic - Atlético
3 - 0

Athletic Club – Atlético Madrid: Vi kan inte lämna något åt slumpen
Nu är det dags att gå till cupfinal

Athletic Club – Atlético Madrid: Vi kan inte lämna något åt slumpen

Det är returmötet mellan Athletic Club mot Atlético Madrid. Första mötet slutade med en ett mål seger för Athletic Club. Atlético Madrid kommer vara utan deras stjärnspelare Antoine Griezmann som klev av skadad mot Inter i Champions League förra veckan.

Atletico Madrid
Slutet på februari månad kan inte komma snabbare. För att avsluta månaden har Atlético Madrid sin viktigaste match hittills. Returmötet i semifinalen mot Athletic Club avgör om det blir en lyckad eller misslyckad säsong för Los Rojiblancos. En medioker ligasäsong, tillsammans med en Champions League åttondelsfinal där man är i underläge mot ett av Europas bästa lag. Självklart är åttondelen mot Inter långt ifrån över men man känner sig inte särskilt hoppfull. Ett cup guld gör att säsongen känns mer lyckad än vad den kanske är om man åker ut mot Inter och bara slutar fyra i ligan. I finalen väntar Mallorca som förvånande slog ut Sociedad igår. Laget som går vidare mellan Athletic Club och Atlético kommer anses vara favoriter i finalen.

Atléticos senaste match slutade i ett oavgjort resultat borta mot tabelljumbon Almería. Den insatsen ihop med hur det har sett ut borta under hela säsongen gör en nervös inför morgondagens match. Atlético har inte lyckats vinna mot Athletic Club under denna säsong. Senaste gången Atlético vann var i februari förra året och senaste seger för Atlético var oktober för två år sedan. Målskyttet har varit ett stort problem man har bara lyckats göra mer än ett mål en gång på de senaste fem bortamatcherna. Denna dåliga statistik känns ännu värre när man vet att Griezmann är skadad och Morata har glömt bort hur man gör mål.

Startelvan
Vi kan förvänta oss att de bästa spelarna som är hela kommer spela. Atléticos skadelista är följande, Giménez, Azpilicueta, Griezmann, Lemar, Vitolo och Paulo. Morata som gjorde en mirakulös återhämtning från sin skada tror jag kommer starta på topp, frågan är vem som ska spela bredvid honom. Depay har varit i bra form men senast mot Almería stod han för en svag insats, Correa har också varit i bra mål form men han har varit svagare i spelet däremot är han en bra pressande forward. Målet han gör i senaste matchen är på grund av att Almería försvaret sover och det kommer inte Athletic Club spelarna göra. På träningen igår spelade Correa på topp med Morata men det kan Simeone ändra. Personligen vill jag att Depay ska starta då han är mer kreativ och mångsidig än Correa, samt att Correa är en mycket bättre spelare när han hoppar in än startar.  Mittfältet kommer vara samma som mot Almería för att erbjuda ett hårt arbete men förhoppningsvis också kreativitet offensivt.
Min förväntade startelva:
Oblak – Hermoso – Witsel – Savic – Lino – Barrios – Koke – De Paul – Llorente – Depay – Morata

Athletic Club
Hemmalagets senaste match slutade i en 3–1 förlust borta mot Real Betis. Stjärnskottet Nico Williams blev även utvisad i den matchen efter han har applåderat domarens beslut att blåsa frispark mot Williams. Det röda kortet kommer bara påverka ligan och har ingen påverkan på cupmatchen.

Det är ett Athletic Club som kommer in i matchen med självförtroende även fast de förlorade senast. De har en otroligt bra form mot Atlético och vet hur de ska göra för att vinna. Spelarna kommer även vara sugna eftersom motståndet i finalen är Mallorca och man ser dem som ett lag man kan vinna mot. Med fansen bakom sig går Ernesto Valverde och hans mannar in i semifinalen och känner sig nog som favoriter att gå vidare. Men eftersom de bara leder med ett mål måste spelarna vara fokuserade. Athletic Club är utan sin startande ytterback Yuri Berchiche som gick av senaste matchen efter 45 minuter. Ett tungt avbräck för hemmalaget då han har varit en av lagets bästa spelare. Om de står för en lika bra defensiv insats som senast kommer de helt klart gå vidare till final. Allt återstår att se hur desperata Atlético spelarna är.

Startelvan
Den stora osäkerheten i Athletic Clubs startelva är vem som kommer starta i mål. Unai Simon är helt klart den bättre målvakten. Men det är Julen Agirrezabala som har varit cupmålvakten. Kommer Ernesto Valverde hålla sig till sina principer eller inte. Skadelistan för Athletic Club är följande, Yuri, Herrera och Yeray. Även Unai Gomez kan missa matchen det står att han lider av fysiska besvär men okänt när han är tillbaka i spel igen. (Fotmob) I Yuris plats som vänsterback kommer Garcia de Albeniz att starta. Förutom han kommer det vara det starkaste laget som spelar. Ett välspelat och väl fungerande lag, otroligt svåra att bryta ned. Atlético står inför en riktigt svår uppgift.
Min förväntade startelva:
Agirrezabala – Garcia de Albeniz – Paredes – Vivian – de Marcos – de Galarreta – Prados – Nico Williams – Sancet – Iñaki Williams – Guruzeta

Tankar om matchen
Det kommer vara en riktigt intressant match. Det kommer vara ett Atlético som kommer försöka få in ett tidigt mål. Men lyckas man inte efter 20–25 min tror jag man kliver ned lägre för att undvika att släppa in kontringsmål. Sen i andra halvlek ökar man tempot igen. Man vill inte vara i en situation där man behöver göra två mål för att ens få övertid. Mitt tips om denna match är att det inte kommer bli många mål men att Atlético går vidare efter förlängning. Det är dags att få slut på den dåliga formen på bortaplan och vinna mot Athletic Club.
Matchen spelas klockan 21:30 och man ser matchen på Aftonbladet +.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-28 21:43:00
Author

Fler artiklar om Atlético