Wanda Metropolitano, 2024-02-07 21:30

Atlético - Athletic
0 - 1

Atlético Madrid – Athletic Club: Första hemmaförlusten gör returmötet ännu svårare
Atlético lyckas inte få hål på ett väl samlat Athletic Club försvar

Atlético Madrid – Athletic Club: Första hemmaförlusten gör returmötet ännu svårare

Athletic Club tar kontroll över semifinalen i Copa del Rey med en seger på bortaplan. Atlético Madrid lyckas inte hålla i sin hemmasvit med 18 matcher utan förlust denna säsong. En två måls seger krävs för Atlético i returmatchen om de vill gå till final.

Första halvlek
Matchen börjar med ett högt tempo och det är Atlético som går ut hårt för att hitta ett ledningsmål men kan inte skapa mer än ett par halv chanser. Athletic Club sätter en hård press på Atléticos backlinje och mittfält när Atlético har bollen på egen planhalva. Den höga pressen är för att tvinga fram misstag eftersom Atlético har haft svårt mot en hög presslinje de senaste matcherna. Den höga pressen ger utdelning när Iñaki Williams sätter hård press på Reinildo som tvingas rensa bort bollen. Athletic Club spelarna återerövrar bollen och med ett par snabba passningar fick Prados bollen i ett farligt läge, i ett försök att stoppa Athletic spelaren gör Reinildo en av de klumpigaste tacklingarna jag har sett och orsakar en straff för bortalaget. Alex Berenguer som såg ut att missa dagens match på grund av skada fanns med i startelvan, han tog även straffen och utan några svårigheter kunde han rulla in 1–0. Efter straffen tappade Atlético spelarna sitt självförtroende och hade inte samma kontroll över matchen som innan. Det var otroligt mycket känslor mellan spelarna en del sena tacklingar och mycket snack efter situationer. Atléticos bästa chans kommer genom en jättetavla från Agirrezabala som ger bollen till Depay men lyckligtvis för målvakten var hans backar på rätt plats och stoppade Depays passning in i mitten av straffområdet. Passningsspelet funkar riktigt bra i Atlético denna match förutom gången vid insläppta målet, mittfältet med Barrios, Koke och De Paul är riktigt samspelta med varandra och helt klart Atléticos bästa mittfältstrio.

Andra halvlek
Reinildo som hade en riktigt jobbig första halvlek byts ut och Hermoso byts in. Efter bara några minuter blir Griezmann ner tacklad i straffområdet av Paredes som bara går för att tackla spelaren men domaren dömer ingen straff. Nästa stora chans kommer när Athletic Club kontrar och Unai Gomez skjuter ett skott utanför straffområdet som Oblak räddar men släpper en retur till Villalibre som inte kan pricka mål på sitt avslut. Det är ett Atlético som trycker på och visar desperation i deras anfallsspel men tyvärr är det alltid sista passningen som är för dålig. Backlinjen hos hemmalaget är riktigt hög och de försöker verkligen trycka ner Athletic Club. Den höga backlinjen öppnar upp för kontringar mot sig men som tur är lyckas inte bortalaget få någon utdelning eller skapa några fler farliga chanser på sina kontringar. Det var inte Atléticos kväll de missade chans på chans i andra halvlek. Griezmann blir framspelad och kommer i en sned vinkel själv mot målvakten men lyckas inte göra mål. Morata som byttes in i stället för Depay hade även han många lägen. Den bästa chansen var när Hermoso slår ett perfekt inlägg till spanjoren som inte lyckas ta emot bollen rätt och Agirrezabala kan enkelt ta bollen. I tilläggstid slår Griezmann ett inlägg till Morata som blir nedsparkad av Yeray och domaren dömer straff. Dock efter en fyra minuters VAR koll visar det sig att Morata var offside när inlägget slogs och straffen dömdes bort. Mer än det lyckades inte Atlético skapa och domaren blåste senare av matchen.

Tankar efter matchen
Atlético hade stora problem med Athletic Clubs höga press i stunder av matchen och det var ofta att bollen bara var i backlinjen och passades runt för att hitta en öppning. Det var tydligt att Athletic Club var pålästa om Atléticos svagheter och använde det till sin fördel. Matchen på San Mamés kommer nu bli riktigt svår för Atlético som måste vinna med två mål för att gå till final. Det var mer desperation och mer vilja att anfalla från Atlético denna match tyvärr gav det ingen utdelning. Egentligen en bra match från Atlétí men Athletic Club höll sig till deras matchplan väldigt bra och sätter sig i förarsätet inför match två.

Matchens spelare
Atlético Madrid: Rodrigo De Paul, han skapade många chanser men det som gjorde han bäst idag var hans förmåga att vinna tillbaka bollen. Det kändes som han var överallt på planen.
Athletic Club: Aitor Paredes, han var aldrig felplacerad och kunde stoppa alla Atléticos försök till att göra mål en toppinsats från mittbacken.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-02-08 00:12:00
Author

Fler artiklar om Atlético