Civitas Metropolitano, 2024-03-13 21:00

Atlético - Inter

Atlético Madrid – Inter: Words don´t matter, actions do
Nu gäller det att vinna på hemmaplan mot ett starkt Inter

Atlético Madrid – Inter: Words don´t matter, actions do

Returmötet i Champions League åttondelsfinalen ska spelas. Atlético Madrid välkomnar Inter till Metropolitano. Atlético kommer till matchen med en seger på sina fem senaste matcher och Inter har fem segrar på sina senaste fem.

Atlético Madrid
En blytung förlust senast mot Cádiz skapar en känsla av oro hos Atlético supportrarna. Men man måste komma ihåg hur starka Atlético är på hemmaplan. Inför morgondagens match har Atlético Madrid hållit en presskonferens där Witsel och Simeone har pratat. Både spelaren och tränaren säger att det finns hopp och tro hos laget. Samt att Atlético måste ändra tankesätt för att resultaten ska bli bättre. Det citat som jag tyckte var starkast från presskonferensen kommer från Simeone.

 - Words don´t matter, actions do, säger Diego Simeone

Efter varje förlust eller dåligt resultat har det varit samma ord som sagts av spelarna och tränaren, att de vet vad de behöver ändra på. Men någon förändring har aldrig skett. Matchen mot Inter och på söndag mot Barcelona är två matcher som är direkt avgörande om det är en lyckad eller misslyckad säsong. Nu gäller det att Atlético lyckas visa att de är ett lag som kan gå långt i Champions League och att de är ett lag som kommer sluta topp fyra.

Det är ett Atlético som kommer behöva föra spelet och jaga matchen från start. Det kommer bli intressant att se hur Atlético väljer att anfalla matchen på för sätt. Inter är ett väldigt kontringstarkt lag som man inte ska ge för mycket utrymme åt. Inter vill också att motståndarna ska sätta press på dem för att kunna spela sig ur och hitta yta bakom.

Det måste vara fullt fokus på denna match och fullt fokus på att visa fansen vad man har att ge. Kritiken som har riktats mot Atlético över de svaga resultaten denna säsong är relevanta. Det gäller nu att spelarna går ut och lämnar allt på planen, åker man ut då gör man det men man ska inte åka ut utan att ha gett sitt allt.

Startelvan
Det är goda nyheter kring startelvan som kommer. Som förväntat är Griezmann tillbaka i truppen och förväntas starta. Mindre förväntat rapporteras det av journalisten Pedro Fullana att både Thomas Lemar och Jose Giménez är tillgängliga för uttagning i matchen mot Inter. Thomas Lemar är en mångsidig spelare som skulle kunna användas centralt för att ge mittfältet lite extra kreativitet om det skulle behövas i matchen. Men han kan också användas ute på kanten där han kanske är mest naturlig. Giménez har varit med länge men har på senare år varit väldigt skadebenägen.

Skadelistan inför matchen om rapporterna om Lemar och Giménez stämmer är följande, Azpilicueta, Vitolo och Paulo. Det är alltså bara de tre kvar på skadelistan och Azpilicueta förväntas vara tillbaka i april.

De spelarna som ska starta matchen ska vara de som oftast startar. Framåt kommer Griezmann att starta även om han kanske inte är 100 procent och bredvid fransmannen kommer Morata starta. Till höger förväntar jag mig att Llorente startar för att erbjuda både defensiv och offensiv stabilitet. Molina skulle kunna starta men han är sämre defensivt än Llorente och mot Dimarco behövs någon som är stark defensivt. Molina kommer in efter 45 – 60 minuter är min gissning.

Min förväntade startelva:
Oblak – Hermoso – Witsel – Savic – Lino – Barrios – Koke – De Paul – Llorente – Morata – Griezmann

Inter
Det är ett Inter som kommer till denna match med 13 raka segrar i alla turneringar. Denna säsong har de sprungit i väg med Serie A titeln och inget lag har ens riktigt varit nära dem. Senaste matchen vann de relativt komfortabelt borta mot Bologna. Även om siffrorna endast skrevs till 0–1 Inter. Inter lyckas hålla Bologna borta och hemmalaget lyckas inte skapa några riktigt farliga målchanser. Återigen visar Inter upp hur starka de är defensivt.

Som vi alla vet är Inter otroliga på att spela omställningsfotboll därför trivs de nog väldigt bra med matchen som kommer spelas på onsdag. Inter behöver försvara sig mot Atléticos anfall och desto längre tid man håller de borta desto mer yta kommer Inter att få att kontra på.

Inters uppspel kommer främst från ytterbackarna eller genom bollar på en felvänd Thuram. Deras spelsätt är inte omöjligt att stoppa men det är Inters struktur och samspel som gör dem svåra att vinna över. Inzaghi har verkligen fått hela laget att veta hur han vill att dem ska spela.

Inters defensiva styrka ser man nog starkast på att de bara släppt in ett mål på deras senaste sex matcher. Atlético har hållit nollan en gång på deras sex senaste matcher. Det är däremot inte bara en stark defensiv utan också en otrolig offensiv. De har gjort 70 mål i Serie A på en XG som är 58,9. Det visar att de gör elva mer mål även de förväntas.

Hela säsongen har de visat att de är ett av världens bästa lag och de kommer vara svårstoppade.

Startelvan
Det roterades lite senast mot Bologna där de flesta startspelarna som spelade den matchen byttes av efter 60. Lautaro Martinez och Federico Dimarco kom inte till spel alls mot Bologna.

Skadeläget i Inter är liknande till hur Atlético Madrids skadeläge är. De som missar matchen är, Caudrado, Sensi, Augusto och Arnautovic.

Det finns ingen anledning för Inzaghi att ändra något i laget till matchen. De är ett av eller världens formstarkaste lag just nu. Det är starkaste möjliga lag som ska spela och de vet även vad som krävs av dem för att få jobbet gjort. Därför kommer starkast möjliga starta.

Min förväntade startelva:
Sommer – Bastoni – De Vrij – Pavard – Dimarco – Mkhitaryan – Calhanoglu – Barella – Darmian – Martinez – Thuram

Tankar om matchen
Atlético Madrid har inget att förlora det gäller att ha gasen i botten och ge allt offensivt. Inter är ett starkt lag som kommer skapa farliga chanser från misstagen som Atlético spelarna kanske kommer göra.

Det kommer vara en jämn match mellan två lag som på papper är jämn bra men Inter har helt klart en bättre form än Atlético. Jag tror att denna match likt den på San Siro kommer vara en match med få mål.

Det är den åttondelsfinalen som kommer vara roligast att se denna vecka. Atlético som är otroligt starka på hemmaplan med fansen i ryggen mot ett formstarkt Inter. Vad finns mer att önska om en fotbollsmatch.

Diego Simeone har aldrig förlorat på hemmaplan i en Champions League slutspelsmatch kommer bli intressant om han kan behålla den statistiken imorgon kväll.

Matchen spelas på onsdag 13/3 kl 21:00 och man ser matchen på TV4 play.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-12 15:59:33
Author

Fler artiklar om Atlético