Civitas Metropolitano, 2024-03-03 16:15

Atlético - Real Betis
2 - 1

Atlético Madrid – Real Betis: En säker seger från början till slut
Alvaro Morata stod för ett av målen när Atlético besegrade Real Betis på hemmaplan

Atlético Madrid – Real Betis: En säker seger från början till slut

Atlético Madrid lyckas spela av Betis något övertygande. En match med två helt olika halvlekar men ändå kan Atlético hålla ut hela matchen. Alvaro Morata bryter äntligen sin måltorka med ett mål men det skulle ha varit fler.

Första halvlek
Matchen öppnas jämnt och båda lagen går ut och vill spela en offensiv fotboll. Det är Atlético som gör matchens första mål, när Depay spelar in bollen i straffområdet och med hjälp från Betis försvaret lyckas bollen studsa i mål. Det skrivs som ett självmål från målvakten Rui Silva som bara får bollen på sig men kan inte stoppa den från att gå in. Nästa chans för Atlético kommer när Memphis Depay blir framspelad och kommer själv mot målvakten. Först försöker han lobba bollen över målvakten utan att lyckas, sen på den returen skjuter han mitt på målvakten som räddar. Det är den höga pressen som gör att Atlético får chanser precis som mot Las Palmas. Efter en bollvinst högt i banan spelar Lino fram Morata som blir fälld i straffområdet av målvakten. Först ser det ut som att domaren dömer offside men VAR visar att han inte är offside och Atlético får straff. Han som vann straffen skjuter även straffen. Morata kliver fram men hans straff räddas, han får även returen på straffen men lyckas inte göra mål där heller och på något sätt får han ett tredje skottläge men gör inte mål där heller. Tre skottlägen i samma sekvens utan att göra mål. Betis lyckas skapa två halvfarliga lägen i första halvlek. Första chansen kommer när Atlético försvaret är passiva och Johnny får ett skottläge utanför straffområdet. Hans skott blir dock inte särskilt bra och Oblak räddar. Nästa möjlighet kommer när Rodri blir framspelad i straffområdet men hans skott styrs via en Atlético spelare till hörna. I slutet av halvleken utökar Atlético sin ledning. Allt börjar med att Depay skjuter ett stenhårt skott utan för straffområdet som leder till en hörna. Han slår sedan en otroligt dålig hörna som rensas ut till De Paul som skjuter, hans skott räddas men returen går till Morata som nickar in bollen. Äntligen fick spanjoren göra sitt mål.

Andra halvlek
Andra halvlek börjar mycket mer avslaget än första halvlek och det är på grund av att Atlético inte sätter lika hög press som i första. Det är Betis som har bollen och styr matchtempot. Atlético vinner en hörna som spelas ut till De Paul, han slår sedan in bollen mot bortre stolpen till en fri Hermoso men han kan inte göra något med chansen och målvakten räddar. Ett bolltapp av Marcos Llorente på egen planhalva resulterar i att Carvalho reducerar för Betis. Llorente spelar bollen till en Betis spelare som passar bollen vidare till Carvalho och han skjuter ett långskott rakt i krysset från distans. Efter målet blir spelövertaget mycket tydligare då Atlético väljer att säkra och chansar inga spelare offensivt. Betis får egentligen bara en chans till att reducera på. Det är en hörna som går till Guido Rodriguez, hans skott styrs via en Atlético försvarare på sin väg mot mål men Oblak reagerar snabbt och gör en superräddning. Några fler farliga chanser skulle det inte bli i matchen utan bara halvchanser. Real Betis står högt och försöker hitta igenom men Atlético spelar säkert och lyckas vinna igen på hemmaplan. Man kan se på XGn båda lagen hade att Atlético skapade helt klart de farligaste chanserna, 2,79 för Atlétí och 0,56 för Betis.

Tankar efter matchen
Det är en match med två helt olika halvlekar. Den första dominerar Atlético och skapar många chanser med hjälp av sin höga press. I andra ställer man sig betydligt lägre och låter Betis spela runt bollen. Det visar på defensiv stabilitet att de bara lyckas skapa en farlig chans i andra halvlek. Målet de gör är ingen farlig chans, det är ett dumt bolltapp sen ett magiskt skott och ett drömmål av Carvalho. Det är Atléticos 25 raka ligamatch utan förlust på hemmaplan. Av dessa 25 matcher har Atlético vunnit 23 och kryssat två. Man har även gått 420 dagar utan en ligaförlust på hemmaplan. Otroligt viktigt att börja mars månad med en seger och extra skönt är det att vinna över ett bra Betis lag. Man vinner något övertygande men mot bättre lag måste man vara mer fokuserad defensivt. Ibland dumma bolltapp som skulle leda till mer om man mötte skickligare motståndare. Samuel Lino var riktigt bra i dagens match också, skapade många chanser och var riktigt bra på att dribbla sig förbi. Kul att han börjar visa framfötterna och han gör den där vänsterkanten till hans egna. Piggt inhopp från Riquelme också, hans fart och intelligens behövdes sista kvarten i andra halvlek. Alvaro Morata fick matchens spelare av La Liga efter matchen då han stod för ett mål men med alla hans chanser ska det ha varit fler. William Carvalho som hoppade in i andra halvlek spelade riktigt bra, det var tur att han inte startade för resultatet hade kunnat vara annorlunda.

Min matchens spelare
Atlético Madrid: Alvaro Morata, känns rätt att ge den till honom eftersom han var inblandad i mycket offensivt, fick också göra sitt mål.

Real Betis: Johnny, han var överallt kändes det som, mycket gick genom honom och det syntes att de letade han i uppspelen. Även bra på att vinna tillbaka bollen.
 

Johannes Sandbergjsandb3rg@gmail.com@JohannesSandbe92024-03-03 20:38:00
Author

Fler artiklar om Atlético