Lagbanner
Barça B-kollen: Årspremiär
Álex Collado var bäst på planen när Barça B tog årets första seger.

Barça B-kollen: Årspremiär

Efter drygt tre veckors uppehåll är Barça B tillbaka. I årets första match stod Badalona för motståndet. Det blev en säker seger för Barça, som nu är med i ligatoppen på riktigt.

Det tog bara fem minuter för Barça B att ta ledningen efter ett självmål på hörna. Första halvlek var annars relativt jämn, där Badalona stod upp bra med sitt fysiska spel.

I den andra halveken ökade Barça takten. Efter fint förarbete av Jandro och Manaj kunde Collado raka in bollen till 2-0. Det blev till slut en komfortabel seger. I slutet av matchen åkte Badalona dessutom på två (!) röda kort. Barça utökade till 3-0 genom Manaj på straff, och 4-0 när Collado böjde en hörna rätt in i mål.

En stark seger för Barça B, som nu är med i toppen på riktigt. Fina insatser från många spelare. A-lagsaktuella Ilaix Moriba stod för säsongens bästa insats. Lucas de Vega var (som alltid) bra. Arnau Tenas säkerheten själv i mål. Álex Collado och Jandro Orellana är alldeles för bra för Segunda B.

Och, credit is where credit's due, Rey Manaj börjar se ut som en riktig forward.

Ny utmaning om en vecka, då mot ligaledarna Gimnàstic de Tarragona på bortaplan.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

I övrigt:

A-lagsuppdrag

Under säsongens gång har flertalet spelare fått chansen i a-truppen. Óscar Mingueza har kommit längst, och har cementerat sin plats. Koeman sa följande på en presskonferens innan jul:

”Mingueza är just nu en del av a-laget. Han konkurrerar med de andra mittbackarna. Jag tänker inte på om han är andra-, tredje- eller fjärdeval.”

En annan spelare som fått chansen på senare tid är Ilaix Moriba. Lite överraskande med tanke på en ojämn höst i Barça B. Det råder dock ingen tvekan om Ilaix är en stor talang, och han besitter en spelstil som kan tänkas falla Ronald Koeman i smaken. Det blev en plats på bänken i helgens vinst mot Granada. Fler chanser kommer säkerligen i och med Aleñás utlåning.

I övrigt finns Konrad de la Fuente med i diskussionen. Många matcher på bänken, men få minuter än så länge. Sedan länge finns även målvakterna Iñaki Peña och Arnau Tenas med regelbundet.

Truppnyheter

Januarifönstret är öppet, men inga större förändringar väntas. En ny mittback är det som nämnts i media. Det verkar bli Roger Riera, som tidigare spelat för Juvenil A. Han har hunnit bli 25 år, och tillhör holländska NAC Breda. En spelare med erfarenhet vore inte fel för ett mycket ungt Barça B.

I övrigt gäller nyheterna främst interna lösningar. Sergi Rosanas, som varit skadad, kommer registeras och vara redo för spel. Dessutom väntas Nico och Ilaix officiellt bli Barça B-spelare, även på pappret. Då endast fyra ungdomsspelare får starta samtidigt har Pimienta ställts inför vissa problem. Det rör sig om spelare som Nico, Ilaix, Peque, Balde, Jose Marsà och Ilias.

Vad gäller spelare på utgång verkar inget konkret vara på gång där heller. Lucas de Vega har erbjudanden på lån i Segunda A, men väntas ändå stanna i klubben.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

¡Visca Barça i Visca Catalunya!

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2021-01-10 20:14:40
Author

Fler artiklar om Barcelona