Lagbanner
Barça-notiser 14/2
Mannen till vänster har pratat Xavi, högerbackspositionen och truppbygget.

Barça-notiser 14/2

Försvarsnyheter, Jules Koundé-snack och FIFPro-dags. Här är dagens blåröda notiser.

Evan N'Dicka. Det är namnet på den senaste liraren som kopplas ihop med Barça. Enligt uppgifter från tyska Sport1 ska Eintracht Frankfurts franske försvarare redan vara överens med Barça om en bosmanflytt i sommar.

N'Dickas vänsterfot ska vara en av många anledningar till Barças intresse. Som bekant står en plats till vänster i mittförsvaret någorlunda ledig bakom Andreas Christensen. Ett annat namn som länge varit på tapeten är Athletic Clubs erfarne spanjor Iñigo Martínez.

. . . . . . . . . . . . . . 

Sport skriver om Eric García denna tisdag mitt i livet. Mittbacken, som tycks hamnat väldigt långt bak i Xavis rangordning, ska inte vara till salu – om han inte ber om det själv. I Barça-lägret ska Garcías professionalitet värderas högt, och känslan ska alltjämt vara att 22-åringen fortfarande har en stigande utvecklingskurva i sig.

García har spelat blott tre matcher från start sedan nyår, varav två i Copa del Rey.

. . . . . . . . . . . . . . 

Jules Koundé vid micken, från Catalunya Ràdio.

Vi är en ung grupp spelare, som hungrar efter titlar, vi är många om att bevisa oss själva. De senaste åren har inte varit lätta för Barça. Vi har det i tankarna. Vi måste få Barça tillbaka, så högt som möjligt.

Min favoritposition? Alla vet vad min preferens är. Jag anpassar mig till den här positionen. Nu spelar jag som ytterback, och jag gör det för laget. Det finns matcher jag njuter av mer, andra mindre.

Xavi ger tro till laget. Han är lagets ledare. Varje dag kommer han in med en ambition att spela bättre och att vinna, vinna och vinna. Man kan se det i varje moment, i snacket, på träningarna.

. . . . . . . . . . . . . . 

Det har blivit dags för uttagningen av FIFPro XI, någon slags världselva.Nominerade Barça-lirare enligt följande.

Herr: Gavi, Pedri & Robert Lewandowski.

Dam: Sandra Paños, Lucy Bronze, Irene Paredes, Mapi León, Aitana Bonmatí, Caroline Graham Hansen, Aleixa Putellas & Keira Walsh.

Noterbart att namn som Asisat Oshoala och Fridolina Rolfö saknas. För övrigt finns ingen svensk representation överhuvudtaget. På herrsidan bör frånvarande namn som Marc-André ter Stegen och Ronald Araújo nämnas.

De två elvorna kommer att offentliggöras den 27 februari.

. . . . . . . . . . . . . . 

Slutligen en väldigt passande alla-hjärtans-dag-hälsning från Barças starka Twitter-gäng.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-02-14 22:59:03
Author

Fler artiklar om Barcelona