Lagbanner
Barça-notiser 25/2

Barça-notiser 25/2

Ansu Fatis nya skada, Iñaki Peñas framtid och Ronald Araújos jubileum. Här är ett par blåröda notiser.

Det är inte bara Youssoufa Moukoko som drar till sig intresse. Barça håller nämligen koll på Borussia Dortmunds 17-årige anfallstalang París Brunner. Det enligt journalisten Josep Capdevila.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Iñaki Peñas nya kontrakt ska vara i fara. Det uppger Mundo Deportivo. Anledningen ska vara att andremålvakten ska uppleva att det blir svårt att få minuter bakom Marc-André ter Stegen. Avtalet var, enligt uppgifterna, mer eller mindre klart för några veckor sedan.

Peña står noterad för tre framträdanden den här säsongen (två i Copa del Rey, ett i Champions League). Kontraktet löper ut i sommar.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Ansu Fati är skadad igen. Den här gången en smäll mot knäet, vilket skedde under fredagens träning. Skadan ska däremot inte vara av något allvarligt slag, och veckans match mot Real Madrid ska därmed inte vara i fara.

Någon startplats lär det däremot inte bli oavsett.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Så lite statistik på det. Xavis Barça är nu en vinst från att nå 62 poäng på 23 matcher i ligaspelet. Vinst mot Almería på söndag innebär att laget tangerar Peps (2010/11) och Titos (2012/13) ligaresultat.

Det är siffror, men går inte att säga annat än att det är siffror som svindlar.

. . . . . . . . . . . . . . . .

1,25 miljoner euro till Bayern München. Det är konsekvensen av att Robert Lewandowski nu gjort 25 mål för Barça den här säsongen. Kvalitet kostar, och så vidare.

. . . . . . . . . . . . . . . .

Allas vår mittbacksjätte Ronald Araújo har nu gjort 100 matcher i blårött. Det firas, som sig bör, men en specialdesignad tröja och en lagbild.

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-02-25 12:10:00
Author

Fler artiklar om Barcelona