Barcelona - Eibar
5 - 0

Barca och Messias tog en storseger mot Eibar på Camp Nou!
Det var en bra dag idag!

Det blev en härlig seger på Camp Nou där Leo Messi dominerade och Barca vann matchen med hela 5-0!

Matchen startar på Camp Nou och Barcas coach Setién väljer att starta med en 4-3-1-2 formation enligt följande:

Ter Stegen

Semedo - Piqué - Lenglet - Junior

Rakitic - Busquets - Arthur

Vidal

Leo Messi - Griezmann

Här ser man återigen att Setién experimenterar med sitt lag fast han håller sig i närheten av en 4-3-3 formation.

Barca spelar bra i början av matchen och det skulle inte dröja länge innan kroaten Ivan Rakitic hittar en boll till Leo Messi som tunnlar en försvarare i straffområdet och sedan sätter han in bollen i mååååållllll!!! 1-0 till Barca efter 14 minuters spel! Efter det målet pressar Barca bra och man försöker hela tiden att skapa chanser och denna Barca gillar jag mycket mer jämfört med tiden under Ernesto Valverde då Barca kunde slappna av lite för mycket och sparade på krafterna.

Det skulle dröja till den 37:e minuten då Leo Messi återigen skulle göra mål. Denna gång kom han helt enkelt in i straffområdet och kunde enkelt skjuta in 2-0. Det hela såg mycket enkelt ut men tro mig det är inte så enkelt som det verkligen ser ut men när Messias gör allt då ser allting enkelt ut som aldrig förr.

3 minuter senare får Messi bollen på grund av slarv i Eibarförsvaret. Messi kommer fri och väljer att passa till Griezmann som i sin tur får bollen, han tappar den och bollen kommer tillbaka till Messi som enkelt kan göra det tredje målet för Barca! 3-0 till Baaaaaaarrcaaaaa efter 40 minuters spel!

Efter målet kramade Messi och Griezmann om varandra. Sedan blåste domaren av den första halvleken där Barca ägde bollinnehavet med hela 74 % och det är inte illa.

In i den andra halvleken pressar Barca framåt samtidigt som Eibar skapar några målchanser också fast inga direkt farliga målchanser men Eibar var nära några gånger att reducera.

Istället satsade Barca framåt hela tiden och det kändes som att laget har kontroll över matchen samtidigt som spelarna har mycket roligt på planen och det tyckte jag var trevligt att se.

I den 72:e minuten byts Antione Griezmann ut samtidigt som han får applåder av publiken på Camp Nou och in kommer dansken Martin Braithwaite och redan i den första minuten imponerar Braithwaite med sin speeeddd. Jag blev imponerad av hans snabbhet!

I den 86:e minuten springer Braithwaite i vänsterkanten och försöker att hitta Messi och Eibars målvakt hinner att toucha bollen innan bollen kommer fram till Messi som kyligt leker med försvaret och målvakten Dmitrovic innan han kan göra sitt 4:e mål för dagen! Assist av Martin Braithwaite!! 4-0 till Barca efter 87 spelade minuter.

2 minuter senare kommer Braithwaite helt fri mot målvakten och skjuter men Dmitrovic räddar med fötterna och på returen kan brassen Arthur göra Barcas 5:e mål!! Martin Braithwaite är inblandad i 2 mål under sin debut och dessutom var nära att göra mål! Bättre debut kunde det knappast bli på mindre än 20 minuters spel! Fortsätter succén på detta sätt då kommer att han bli Barcas Just Fontaine som gjorde succé under fotbolls-VM 1958 i Sverige.

Domaren Cesar Soto Grado blåser av matchen och Barca leder ligan med 2 poäng före Real Madrid som spelar sin match senare ikväll.

Reflektioner efter matchen
För det första tycker jag att Setién har hittat sin taktik med Barca och det är en formation av 4-3-3 eller något liknande. Det roliga är att stämningen i Barca hos spelare med Setién är bra även om stämningen i FC Barcelona är inte på topp just nu efter skandalerna med Barcagate och president Bartomeu. Innan matchen skulle starta då skrek fansen: Avgå Bartomeu! Det kan jag förstå helt för att jag tycker att Bartomeu skall avgå omdelbart!

Dagens bästa var Leo Messis prestation och vem annars? Den här spelaren är världens bästa fotbollsspelare genom alla alla alla alla tider! Utan tvekan! Jag vet inte om jag kommer att se någon liknanade fotbollsspelare även om jag fyller 105 år en vacker dag! Jag är oerhört stolt att få uppleva en spelare som Leo Messi under min livstid!

Mycket roligt också att se Martin Braithwaite göra succé i debuten! Många är skeptiska till denna värvning och jag förstod ärligt talat inte den här typen av värvning men istället att sprida negativ energi då vill jag hellre sprida positiv energi och tro på Martin Braithwaite.

Annars spelar Barca en mycket bra match och på tisdag väntar Napoli i Champions League och om en vecka väntar El Clásico i Madrid. Det blir spännande matcher!