Barcelona - Leganés
5 - 0

Barca tar sig vidare till kvartsfinal i Copa del Rey!
Idag fick han till det!

Barcelona tog en komfortabel seger på Camp Nou över Leganes med hela 5-0 och är vidare i Copa del Rey där matchens lirare var Leo Messi och vem annars?

Barcas nya coach Quique Setién valde att starta med en startelva bestående av 3-4-1-2 enligt nedan:

Ter Stegen

Nelson Semedo - Gerard Piqué - Clement Lenglet

Ansu Fati - Sergio Busquets - Frankie de Jong - Jordi Alba

Arturo Vidal

Leo Messi - Antoine Griezmann

Men senare under matchens gång kunde man tydligt se att Setién bestämde sig att gå över till en 4-3-3 elva.

Det dröjde inte många minuter innan det första målet skulle komma då den kvicke högerbacken Nelson Semedo sprang på sin kant och hittade en välplacerad Griezmann i straffområdet som enkelt tog emot bollen och med ett skott i mååååååååålllll!!! 1-0 till Barcelona efter ca 5 minuters spel!! Antooinneeee Grieezzmaannnn!! Detta var hans 3:e mål i turneringen på 2 spelade matcher! Riktigt bra!

Barca fortsätter att spela en kontrollerad fotboll och det skulle dröja till den 28:e minuten då nästa mål skulle komma. Lagkaptenen Messi slog en hörna och Clement Lenglet hittade bollen med huvudet och nickade bollen i mål! 2-0 till Barca! Ett snyggt mål av Lenglet som tydligt visar att han är det första valet bredvid generalen Gerard Piqué och inte Samuel Umtiti

Domaren Guillermo Cuadra Fernandez blåser av den första halvleken. 2-0 till Barca.

I den andra halvleken kommer Barca ut på planen då det känns som att man är hungriga och vill vinna matchen för att stärka självförtroendet.
Båda lagen kontrar men Leganes kommer inte så långt men i den 59:e minuten springer Messi fri mot målet, han dribblar, skjuuuteerr och bollen går in iii mååååålllll!! Leeeooooo Meeesssiiiii! 3-0 till Baaarrceelooonnaaaaa!!

Det skulle dröja till den 77:e minuten då Ansu Fati kommer helt fri mot målvakten då han försöker att lobba men målvakten räddar! På returen skjuter

Messi och en spelare räddar och tillslut kan Arthur skjuta in 4-0 med ett hårt skott! 4-0 till Barca!!

Det skulle dröja 10 minuter då Ivan Rakitic hittar en fin boll till Messi som dribblar målvakten och skjuter in 5-0 till Barca på Camp Nou och tar sitt lag vidare till kvartsfinal i den spanska cupen!

Tankar efter matchen

Idag spelar Barca bra! Mot Valencia spelade man inte alls bra och i Quique Setiéns första ligamatch mot Granada spelade laget okej men just idag var det lagets bästa insats med nya tränaren Setién även om motståndet inte var så svårt men det var ändå en singelmatch i den spanska cupen där det precis kan hända allt. Vi såg tidigare hur Leonesa slog ut Atletico Madrid ur den spanska cupen och Ibiza som var nära att slå ut Barca redan i 16-delsfinalen.

Det känns som att 4-3-3 är en formation som passar just Barca och då tycker jag att Quique Setién skall satsa med denna formation. Visst kan han experimentera lite men att experimentera för mycket är inte alls roligt för då börjar fansen tappa tålamodet och risken finns att missnöjet växer.

Innan matchen kom nyheten att Barca avstår att köpa en anfallare som ersätter den skadade Luis Suárez för tillfället. Jag tycker själv att beslutet är helt korrekt! Jag vill inte se någon ny Kevin Prince Boateng! Aldrig mer! Jag tyckte från första dagen då nyheten kom upp att Barca måste satsa på de spelare som man har. Jag har fullt förtroende för Griezmann och är säker på att han gör det bra ifrån sig som nummer 9 i anfallet. Dessutom är Ousmane
Dembélé snart tillbaka från sin skada och det kan inte bli sämre.

Jag är också mycket glad att Quique Setién satsar på de unga spelarna i Barca vilket Valverde inte alls gjorde mycket av.
Det ryktas också att Ivan Rakitic kan ha gjort sin sista match i Barca. Detta återstår att se då transferfönstret stänger den 1:e februari kl. 00:00.

Nu blickar vi framåt mot lottningen av Copa del Rey imorgon kl. 13:00. Barca kan lottas precis mot vilket lag som helst i en singelmatch.