Lagbanner
Estadio El Sadar, 2024-09-28 21:00

Osasuna - Barcelona

Barcelona jagar tre nya poäng - Osasuna väntar på bortaplan

Barcelona jagar tre nya poäng - Osasuna väntar på bortaplan

Barcelona reser under lördagen till Pamplona för att gästa Osasuna på bortaplan.


Barcelona har flugit ur startblocket under inledningen av säsongen. Visserligen åkte man på en oplanerad plump när man föll borta mot Monaco i Champions League men i ligaspelet har man än så länge sju vinster av sju möjliga. Den sviten ska man ikväll försöka förlänga ikväll när Hansi Flicks gäng rest till Pamplona och Estadio El Sadar för att möta Osasuna. 

Efter att det östs in mål mot Real Valladolid, Girona och Villarreal hade Barca det i helgen tuffare när Getafe var på besök i Montjuic. En uddamålsseger med 1-0 räckte för att brotta omkull Pepe Bordalas och hans Getafe men mycket mer fanns trots det att önska från Barca som nu ska försöka hitta tillbaka till den sprudlande fotbollen. 

Som många redan har koll på så är det för tillfället ett enormt skadedrabbat Barcelona som ångar på i toppen av La Liga och efter att tvingats lägga till lagkapten Marc-Andre Ter Stegen till en redan alldeles för lång skadelista så skapas det lätt en del oro. 

Trots att både Gavi och Frenkie De Jong är tillbaka i träning med resten av laget så är de fortfarande inte speldugliga och därför utanför kvällen trupp. Utöver dessa tre så kan man även lägga till Andreas Christensen, Marc Bernal, Ronald Araujo, Ferlin Lopez och nyförvärvet Dani Olmo. 

Med skadorna i tanke så är startelvan trots det rätt så förutsägbar. Front trean med Raphinha, Lewandowski och Yamal lär vara intakt, likaså med backlinjen. Det som däremot är lite osäkert är hur Flick kommer att formera sitt mittfält. Eric Garcia har i all skadefrånvaro vikarierat på det defensiva mittfältet. Att han fortsätter tillsammans med Pedri som vilades i förra matchen känns rimligt. Frågan är då vem av Marc Casado och Pablo Torre som kommer starta. Med tanke på att Garcia finns i den defensiva rollen samt att Torre presterat bra i sina två senaste starter så är känslan att han finns med i startelvan ikväll.

Premiminär startelva:

Pena; Balde, Cubarsi, Martinez, Kounde; Torre, Garcia, Pedri; Raphinha, Lewandowski, Yamal

För Osasuna del så har man startat ligasäsongen på ett bra sätt. Pamplona-gänget parkerar för tillfället på en sjundeplats i La Liga med elva inspelade poäng på sju matcher. Något som däremot förvånar är utspridningen på poängfördelningen. Ingen spelare har gjort mer än ett mål eller assist och man har, trots elva poäng på de första sju matcherna endast gjort 6 mål. 

En spelare som däremot får en att höja lite på ögonbrynen är Bryan Zaragoza. 23-åringen lämnade för lite mer än ett halvår sen Granada för den tyska jätten Bayern München. Efter begränsad speltid i Tyskland blev det istället ett lån på ett år till just Osasuna. Spanjoren har haft en ljummen start på säsongen och har endast noterats för en assist men det känns endast som en tidsfråga innan han kan få det att lossna. 

Kort och gott kan man säga att det är en match som Barca bara ska vinna. Med den fina säsongsstarten där man till och med, olikt Barcelona, även vinner när man inte spelar särskilt bra så är det inte läge att börja tappa poäng när man har både Real och Atletico Madrid flåsande i nacken.

Oskar Lejrothoskarlejroth00@gmail.comoskarlejroth2024-09-28 13:36:00
Author

Fler artiklar om Barcelona