Barcelona - Valencia
3 - 1

Barcelona – Valencia: 3–1
Både Ansu Fati och Memphis Depay skrev in sig i målprotokollet.

Firman Ansu Fati och Memphis Depay ledde Barcelona till seger mot Valencia. 3-1 på Camp Nou blev slutresultatet när Barcelonas nummer 10 visade på uppåtgående form.

José Gaya gav Valencia en tidig ledning när han efter drygt fem minuter slog till med ett kraftfullt långskott som letade sig i mål.

En ledning som inte skulle hålla i sig länge.

Memphis la upp bollen för Ansu Fati, som på omvänt Messi-vis skruvade in bollen lågt i det högra hörnet. Och Barcelonas nya nummer 10, som inte har startat en match sedan den där skadan mot Betis i november 2020, visar att han är redo att axla ledarrollen.

Firman Memphis-Ansu fortsatte att skapa oreda för Valenciaförsvaret. Strax innan halvtid fälldes Fati framför mål och Memphis klev fram från elva meter och slog till med en riktig “håll käften”-straff. En stenhård vrist i det högra krysset lämnade Cillessen chanslös. 2-1 Barca.

Valencia började den andra halvleken piggt och kunde mycket väl ha kvitterat efter bara tio minuter - men Ter Stegen (med hjälp av en insida stolpe) höll emot.

Efter dryga timmen fick Ansu tacka för sig och in klev Coutinho. Ett klokt beslut att spara på Fati’s krafter inför en vecka med en viktig CL-fight och säsongens första El Clasico.
Det blev också inhoppande Coutinho som satte spiken i kistan när han i den 85:e minuten, fint framspelad av Dest, sköt dit 3-1 från nära håll.

Sergio “Kun” Agüero hoppade in med sisådär fem minuter kvar. Gjorde inget större avtryck med bara minuterna lär betyda mycket för argentinaren som varit borta under hösten. Viktigast ikväll var dock tre nya poäng och vi blickar framåt mot en viktig vecka i Camp Barca.

– Det är alltid viktigt att vinna. Det är en avgörande vecka under säsongen för oss och vi börjar den bra. Nu gäller det att bygga på självförtreoendet. Nu förbereder vi oss inför Kiev och El Clasico, säger Frenkie De Jong efter matchen.