Estadio de Mendizorroza, 2024-10-06 16:15

Alaves - Barcelona
0 - 3

Barcelona vann mot Alaves

Eftermiddagsmatchen på Mendizorrotza Stadium blev en enkel historia när Barcelona besegrade Deportivo Alaves med 3-0.

Första halvlek inleddes intensivt, så pass intensivt att Ferran Torres verkade dra på sig en sträckning, vilket ledde till ett tidigt byte för katalanerna. I den femte minuten kom Eric Garcia in, och samtidigt flyttades Raphinha ut på vänsterkanten – ett drag som skulle visa sig vara framgångsrikt. Duon Lewandowski och Raphinha satte fart på målkalaset när Raphinha slog en frispark som nådde Lewandowski, som med axeln styrde in bollen till 1-0 för bortalaget i den sjunde minuten. Kort därefter lyckades brassen återigen hitta polacken efter ett fint förarbete, och 2-0 var ett faktum. Lewandowski var inte klar där, utan den tidigt inbytte Garcia hittade fram till anfallaren, och på 32 minuter hade Robert Lewandowski fullbordat sitt första hattrick för säsongen. Alavés skapade några chanser, varav ett mål blev bortdömt för offside.

Den andra halvleken inleddes med ett par chanser för Alavés. Det tryck som skapades under första halvlek höll i sig, och Barcelona fick försvara sig under de inledande tio minuterna innan de tog sig in i matchen igen. Ett par halvchanser skapades innan tränare Flick gjorde sitt första byte, där Koundé och Fati kom in medan Fort och Yamal gick ut. Frenkie de Jong gjorde även sin ligadebut när han byttes in i den 81 minuten. Barcelona kunde sedan enkelt hålla undan och vann till slut matchen med 3-0.

Det blev en enkel match för FC Barcelona. Alavés försökte slå några längre bollar bakom Barcelonas höga backlinje, men de resulterade aldrig i något mål. Domaren dömde dessutom bort två mål för hemmalaget efter offsideavvinkningar, vilket inte hjälpte hemmapublikens humör. Barcelona studsade tillbaka efter senaste ligaförlusten och går in i landslagsuppehållet med huvudet högt.