Lagbanner
2020-10-01 21:30

Celta Vigo - Barcelona
0 - 3

Celta de Vigo - FC Barcelona: På västfronten mycket nytt!

Celta de Vigo - FC Barcelona: På västfronten mycket nytt!

En dramatisk kväll på en dramatisk atlantkust blev det. Katalanerna tvingades tampas mot de galiciska vindarna med en man mindre, men lyckades icke desto mindre fullfölja sitt uppdrag. Irrationella löpningar och ett genomträngande bolltempo, blev helt enkelt för mycket för de ljusblå. Visst är det ett nytt Barcelona vi ser.

Koeman ställde upp med samma mannar som i premiären och det märktes direkt hur mycket somliga av dessa ville. Man sätter igång spelet snabbt, accelererar, trillar boll. Trots att de ljusblå pressar högt så viker inte Barca ner sig och bygger om från backlinjen, nej. Man motar bort den höga pressen med offensiv. Anfall är det bästa försvaret, inte sant?
Barca sätter fart och pumpar på och det är faktiskt otroligt underhållande att se på. Stundtals lyckas man etablera den offensiva handbollslinjen runt motståndarnas straffområde, men det är ingen stillastående, riskminimerande Valverde-linje, utan en spänstig, löpvillig och penetrerande sådan. Bollen rör sig mellan lagdelarna likt ett flipperspel och var och en gör jobbet och det tar inte lång tid alls innan det lönar sig. Redan i minut 11 gör tonåringen Fati sitt 3e mål i ligaspelet för säsongen och det är även ett klassmål i mina ögon. Med hjälp av en kroppsfint vid mottagningen skapar han en yta och tillräckligt med tid för att kunna avfyra en distinkt tåfjutt i målvaktens hörn. Klass.

Första halvlek fortgår och Barcelona fortsätter att visa prov på kvicka fötter. Den enda tydliga svagheten i lagbygget är Griezmann. Han som anser sig själv vara lika bra som Messi och Ronaldo. Jag förstår inte hur den spelaren har fått så mycket erkännande som han fått, eller hur han kunnat få för sig något så tokigt. Han serveras chans efter chans, men det går så långsamt för honom att komma till avslut. När en målchans dyker upp och nummer 7 är den som ska göra det, så bara vet man att han inte kommer lyckas. Förtroende av Koeman har han iallafall Antoine, men det lär han inte ha länge till nu när Trincao och Dembélé bankar på varannan knackning på dörren.
I minut 34 rycker Pique ner sin gamla lagkamrat Denis Suarez, och får rött kort. Som tur var, visade det sig vara offside, så utvisningen dras sedermera tillbaka. Några minuter senare drar Lenglet på sig ett andra gult efter en onödig arm i samma Denis Suarez ansikte. Utvisningen är denna gång ett faktum och Barcelona tvingas spela med en man mindre. Koeman stabiliserar laget och byter in den unga mittbacken Araujo från Uruguay, och ut får den skära grisen gå utan tecken på protest.

Andra halvlek börjar och Barcelona viker inte ner sig. I minut 51 skickar Messi in ett inlägg som lite turligt tar sig in bakom målvakten Villar efter touch på backen. Även fast målet får en att andas ut, så är pusten trots allt inte sådär jättestor, utan känslan är att Barca har detta. Vigo får en chans att ta sig in i matchen igen i minut 73, men avslutet tar i ribban och ut. Istället sätter Sergi Roberto in nådastöten i slutminuterna och segern är vunnen. Välförtjänt i allra högsta grad. Tre poäng på en stormig Estadio Balaídos, med en man mindre i 60 minuter är ett styrketest och ett bevis på att ett Barca, trots kaoset i klubben, är här för att vinna. Två matcher, 6 poäng, 7 gjorda mål, 0 insläppta. Nya Barcelona känns både spännande och kul!

Please Coutinho, do continue.
Ja, men snälla fortsätt! Det är så otroligt kul att se Coutinho spela just nu. Han flyter fram. Tunnlar, leker, jobbar. Coutinho är tillbaka på kontoret och visar vilken sjuhelvetes fin spelare han är. Han kanske lärde sig något när han studerade högt tempo i Tyskland, för Koemans totalfotboll verkar han trivas med.

Ansu Fati
Hatten av igen. Du leder skytteligan i La Liga, och snart fyller du 18 år och får köpa 3,5or i Sverige.

Lionel Messi
Han är inte i sin bästa form och skapar inte lika mycket som vi är vana vid. Men det råder inga tvivel om att det finns en vilja hos honom. Han sliter och försöker och verkar vilja anpassa sig efter Koemans idé. Det vattnas i munnen av tanken att få se det här laget med Fati, Coutinho och Messi i sin fullständiga form.

Tre poäng och trevlig helg alla ni!
Visca El Barça!!

Harald af Ugglas Åberg2020-10-02 10:39:54
Author

Fler artiklar om Barcelona