Coliseum Alfonso Pérez, 2023-04-16 16:15

0 - 0

Getafe CF – FC Barcelona: 0–0
Tråkig dag idag.

Ännu ett onödigt poängtapp av Barca där avståndet till Real Madrid sjönk till 11 poäng.

Innan matchen skulle sparkas igång valde Xavi att ställa upp med följande startleva:

Ter Stegen
                 Sergi Roberto – Araujo – Koundé – Jordi Alba
                                 Kessie – Busquets – Gavi
                          Raphinha – Lewandowski – Balde

Matchen startade med att Gavi drog sig ett gult kort efter ca 2 minuter. Sakta men säkert började Barca att äga bollinnehavet och i den 26:e minuten springer Raphinha och skjuter där bollen träffar stolpen och på returen har Balde chansen att sätta 1-0 men skjuter också i stolpen!! Heeelt otroligt att Balde inte lyckas göra mål!!
Annars händer det inte så mycket i den första halvleken där Getafes målspets Enes Unal hade också en bra chans men sköt utanför.

I den andra halvleken händer det inte så mycket då det är en mycket tråkig halvlek tyvärr. Barca hade ingen riktig chans men Getafe hade en bra chans som kunde ha blivit mål men det blev inte mål vilket Barca ska vara glada för.

Matchen slutar mållöst och ett onödigt poängtapp av Barca igen för andra matchen i rad.

Reflektioner efter matchen
Den här matchen var inte så rolig att titta på tyvärr. Barca spelade oinspirerat med många slarv och okoncentrerat fotboll. Skärpan framför målet fanns inte idag.
Jag undrar vad har verkligen hänt? Allt kändes så bra efter matchen mot Elche där man vann med 0-4 och sedan har det kollapsat helt sedan laget förlorade mot Real Madrid i Copa del Rey. Efter den förlusten har man spelat två mållösa matcher efter varandra och ändå att man leder ligan med 11 poäng bakom Real Madrid ska Barca vara glada för.

Mot Girona och mot Getafe idag kunde man lika gärna ha förlorat och skulle detta hända då skulle det vara en katastrof som inte ens gick att diskutera.

Det som är otroligt är att det här laget leder ligan med 11 poäng bakom Real Madrid. Laget har inte spelat på något imponerande sätt men ändå ser tabellen ut som den gör. Jag är tyvärr mest förvånad än imponerad men ändå är jag glad att Barca är nära att vinna ligan.

Mot Atletico Madrid måste Barca höja sig rejält och vinna den matchen för att blir det poängtrapp nästa vecka också då är det inte roligt på något sätt.
Sedan får vi hoppas att spelare som Pedri, Dembélé, De Jong och Christensen kommer tillbaka efter sina skador så fort som möjligt för att hjälpa laget att vinna igen på riktigt.