Estadio de la Ceramica, 2024-09-22 18:30

1 - 5

Den gamle kan än, inspirerad Barcelonainsats borta mot Villareal

Inspirerad Lewadowski hjälper Barcelona till en 5-1 vinst.

Barcelonas ställde upp med Ter Stegen,Kounde, Sergi, Martinez, Gerard, Eric, Pedri, Yamal, Torre, Raphina och Lewadowski
Farhågorna om en svår bortamatch levde kvar ett tag trots nära mål lägen från båda lagen. Bollar som smiter utanför precis eller vådliga vobblande luftfärder som kunnat sluta hur som helst. Den gamla Lewadowski började målskyttet i den  19 minuten. En hörna i den 34 minuten slutade med den lägst liggande bicycleta jag sett. Lewaowksi nästan sitter i gräset och skjuter in bollen med ryggen mot målet. Läget är nu 2-0 till Barcelona och det känns relativt tryggt.

När det känns som bäst det är då det ofta sker en reducering av Ayoze Perez i den 37 minuten för det gulklädda hemmalaget. Fokus på Barcelonas sjukstuga kommer tyvärr att öka då Ter Stegen blev skadad efter en hörna i den 43 minuten. I skrivande stund vet jag inte hur allvarligt det är, Men hoppas naturligtvis att bortavaron blir kort.

Andra halvlek blev roligare att se för oss Barcelona fans. Det började dock med oroliga miner när Lewadowski låg ner efter en närkamp i den 46 minuten. Men han reste sig och fortsatte matchen.
Pepe fick ett mål bortdömt för Offside och nära nära chanser bland annat med en ribbträff. Barcelonas tredje mål kom i den 57 minuten via en hemmspelare som ställde målvakten.
Yamal går omkull i straffområdet i den 63 minuten. Den bensaxen orsakade en straff för Barcelona som en Lewadowksi som förmodligen  hoppades kunna inkassera ett hatrick tyvärr missar han, men matchens härligaste situation  hade ännu inte kommit.
Raphina gör 4-1 och 5-1 för Barcelona och nu i den åttiandra minuten känns det trots allt klart. Villarealspelarna tappade konceptet lite efter det och vissa vårdslösa tacklingar bland annat på yamal borde gett ett rött kort. Full pott i ligaspelet, men skador är i sanning ett ännu större orosmoment nu.